Na prodaju vila u Francuskoj koju je Pablo Pikaso koristio kao studio

Postoji mnogo legendarnih vila na jugu Francuske sa istorijskim pričama i glamuroznim gostima, ali malo ko može da se takmiči sa istorijom La Vigie, vile koja je nedavno izašla na tržište za 27 miliona dolara.

Imanje se nalazi u blizini Cap D’Antibes, prvobitno je završeno 1912. godine i nudi zavidnu lokaciju direktno okrenutu ka azurnom Mediteranu. Izgrađena za bogatu lokalnu porodicu, vila je prodata 1926. američkom mogulu Frenku Guldu koji je ugostio velika svetska imena.

U svojim dnevnicima Pikaso pominje vilu La Vigia. Priča se da je čak slikao direktno na zidove imanja kao način da se zahvali svojim domaćinima. Ono što se pouzdano zna jeste da je u leto 1924. Pikaso koristio garažu vile kao atelje, gde je naslikao bezbroj slika - a možda čak i sam zid garaže.

La Vigie je zaista spektakularna vila. Izgrađena na poluostrvu Cap D'Antibes, prostire se na više od 600 kvadratnih metara i uključuje između sedam i osam spavaćih soba (i skoro isto toliko kupatila) u zavisnosti od konfiguracije. Osim istorije, ono što je jedinstveno u vezi sa La Vigie vilom je njena prepoznatljiva lokacija, arhitektura i dizajn.

Kao prvo, imanje je postavljeno direktno pored vode - a ne odvojeno od nje putevima kao mnoge druge vile na obali u tom području. Arhitektura je mediteranska, prikazana u blistavim ružičastim, breskvastim i krem bojama koje odražavaju ikoničnu sunčevu svetlost ovog područja. Dom je na donjem nivou opremljen masivnim bazenom koji je elegantno podeljen na pola mostom sa jednom stranom koja bukvalno nalikuje laguni.

Ostali sadržaji uključuju veliku svečanu trpezariju i glavni salon, velike vinske podrume, kancelarijski prostor, pristanište i kućice za čamce. U primarnom apartmanu nalazi se privatni dnevni boravak, kupatilo i garderoba, dok obližnji junior apartman ima sopstveni balkon. Hiljade kvadratnih metara bujnih vrtova ispunjavaju imanje beskrajnim zelenilom i zadržavaju radoznale poglede.

Možda, najintrigantniju je kultni toranj vile - koji datira iz svoje prvobitne konstrukcije - sadrži par spavaćih soba i kupatilo, zajedno sa sopstvenim dnevnim boravkom na otvorenom sa prekrasnim pogledom na more. Smeštena na istaknutom mestu, kula služi kao nezvanični „vidikovac“ u kući, jer La Vigie na francuskom znači „vidikovac“.

U galeriji pogledajte još fotografija ovog doma sa bogatom istorijom.

Luxury Experience