Prelepa kuća na Majorki „miriše“ na leto

Casa Fly će vas očarati.

Ostrvo Majorka je pravi primer invazivne luksuzne arhitekture, ali ima i mnogo lepih izuzetaka koji se odnose na lokalne materijale i tehnike koje su deo modernih i minimalističkih objekata. U ovom slučaju, ovaj osećaj luksuza je prikazan na najjednostavniji, ali najupečatljiviji način prilikom izgradnje kuće Fly.

Casa Fly je savršen primer, projektovana 2017. godine i završena 2020. godine, sa potpisom studija Beef Architekti iz Bratislave, sa sedištem u Slovačkoj. Ovo je velika (402 m2) privatna kuća na dva nivoa koja u potpunosti koristi prednosti lokalnog kamena i čuvene tehnike "Pedra en sec" ili suvog kamena.

Zidovi od suvog kamena vidljivi su širom Majorke i toliko su važna karakteristika, posebno u planinskim selima Sera de Tramuntana, da je UNESCO u novembru 2018. godine proglasio ovu tehniku za nematerijalnu kulturnu baštinu čovečanstva.

Kamena fasada je ključna karakteristika Casa Fly gde nijansa kamena stvara osećaj topline i bezvremenosti. Ogromna kamena fasada obezbeđuje hladnoću u toplim mesecima dok zadržava toplotu tokom hladne zime. Odabrane boje balansiraju u paleti zemljanih tonova, dok je bezvremenska bela zvezda od ugla do ugla i stvara kontraste, ali takođe daje dodatnu osvetljenost.

Toplota se takođe reguliše udubljenim prozorima gde isturene betonske ploče daju hlad. Drveni kapci su još jedan tradicionalni lokalni element koji sprečava toplotu. U Casa Fly, preklopni kapci takođe dobijaju vizuelnu funkciju, jer „omekšavaju“ fasadu i stvaraju elegantnu igru svetlosti i senke unutra. Takođe, plavi bazen nas direktno uvodi u letnje raspoloženje, kao i neverovatne otvorene prostore, gde je osećaj smirenosti protagonista i oduzima sva vaša čula.

Lokacija kuće je apsolutno idealna, jer prizemlje omogućava da se infiniti bazen vizuelno poveže sa pogledom na more, a prozori na gornjem spratu gledaju na grad kroz vrhove borova.

Građevinski materijali i tkanine iz sobe u sobu povećavaju luksuznu atmosferu koja dominira i impresionira. Bonus su metalni detalji koji su dodati u mnogim uglovima kuće. Zaista je impresivan način na koji su elementi „vezani” zajedno i kako je enterijer kuće usklađen sa njenim eksterijerom.

Pregledajte galeriju u kojoj možete otkriti više fotografija kuće!