Pravi dragulj: njujorška vila sa sopstvenim košarkaškim terenom

Život na Menhetnu ima brojne prednosti, ali kvadratura domova svakako nije jedna od njih…

Ljudi koji uživaju u prostranim vilama i velikim stanovima, verovatno će kupiti neki posed u Hemptonsu, jer čak i najveći stambeni prostori Njujorka mogu ponekada delovati klaustrofobično. Ipak, to nije slučaj sa novim listingom smeštenim na Aper Ist Sajtu, koji ima dovoljno mesta za sopstveni košarkaški teren u podrumu.

Sa cenom od 27.5 miliona dolara, ova vila je najskuplja na tržištu ovog dela Njujorka. Prema pisanjima New York Posta, Dejvid i Dejna Lutvej kupili su je pre šest godina, a od tada vredno rade na njenom renoviranju. Dejvid je investicioni banker, dok je Dejna preduzetnik i ćerka nekadašnje kongresmenke, Nite Lovi.

Ovaj dom meri 1.100 kvadrata, sa dodatnih 260 kvadrata eksterijera, koji uključuje krovnu terasu sa sopstvenom kuhinjom i odeljkom za sedenje, terase gostinjskih soba i ložu na prizemlju. Ukupno, vila nudi šest spavaćih soba i devet kupatila, a proteže se na sedam spratova – i naravno, dolazi sa liftom.

Jedna od njenih glavnih karakteristika jeste lučni prozor, kroz koji se pruža pogled na ulicu, a napravljen je od bakra. Ukoliko krenete stepeništem prema drugom spratu, videćete da čitav nivo pripada glavnoj spavaćoj sobi, koja sadrži dva kupatila, dve garderobe i kućnu kancelariju.

Ipak, najbolje pogodnosti nalaze se ispod nje – u ponudi je savršeno opremljena igraonica, vinski podrum i fitness sala, a ako to nije dovoljno za vas, tu je i košarkaški teren dvostruke visine.

Uzimajući sve pomenuto u obzir, verujemo da će ova vila veoma brzo pronaći svoje nove vlasnike.