Plutajuće kuće vredne 1,5 miliona dolara potonule odmah nakon što su predstavljene svetu

Otkrivanje futurističkog luksuznog modela kuće na panamskoj obali Kariba propalo je u četvrtak kada je prototip SeaPod Eco pao na susedni dok.

Nedavno je kompanija Ocean Builders sa sedištem u Panami lansirala flotu eko kućica koje su dizajnirane za život na vodi. Ceo svet je bio oduševljen luksuznim eko kućicama koje spajaju kvalitetnu izradu sa zelenom tehnologijom i osiguravaju vam da živite u krilu luksuza tri metra iznad vode.

Međutim, jedno su snovi, a drugo stvarnost. Šamar realnosti dobili su osnivači kompanije Ocean Builders kada su predstavili prvi prototip SeaPod u punoj veličini, a struktura se srušila i potonula. Na samom događaju prisustvovao je i predsednik Paname, Laurentino Kortizo, kao i brojne uvažene zvanice i zvezde.

Prototip SeaPod je predstavljen u marini Linton Bej na severnoj obali Paname. Sve je izgledalo sjajno na događaju dok se eko kuće odjednom nisu pretvorile u jedinice koje se same potapaju. Zanimljivo je da su lokalni mediji izveštavali o otkrivanju prototipa bez ikakvog pominjanja sramnog događaja ili „onoga“ što se dogodilo na događaju. Možda to neće prijaviti, ali sigurno ne mogu sakriti jer nemačka publikacija Blick ima video snimak strukture kako se prevrće na stranu.

Ukoliko niste upućeni, SeaPod, kao što ime kaže, je stan u zatvorenom minimalističkom prostoru tri metra iznad talasa. Svaka kućica nudi 80 kvadratnih metara životnog prostora koji se prostire na tri nivoa, obuhvata primarnu spavaću sobu, dnevni boravak, kuhinju, kupatilo i veliki prostor za ostavu. Svaki dom je takođe opremljen sa 57 kvadratnih metara panoramskih prozora i popločanim dvorištem za nesmetan pogled na okean.

Uz pomoć pametnog prstena koji vlasnik nosi može se kontrolisati sve, od osvetljenja i temperature do toplote tuša i pritiska vode. SeaPods koštaju otprilike 295.000 dolara i mogu dostići cenu od 1,5 miliona dolara na osnovu nadogradnje i prilagođavanja.

Nakon nemilog događaja, kompanija Ocean Builders je u saopštenju navela da je elegantna bela kuća na vodi počela da se "destabilizuje" na kraju događaja. Rečeno je da niko nije povređen i da se istražuje uzrok.

U nastavku pogledajte snimak sa svečanog predstavljanja luksuznih SeaPod kuća koje „plutaju na vodi“.

Luxury Experience