Plutajuća vila vredna 30 miliona dolara stvoriće privatni raj na ostrvu gde god želite

Kao da ste na godišnjem odmoru tokom cele godine.

Luksuzne plutajuće vile ne moraju biti samo za odmor. U stvari, sada možete da budete 24 sata dnevno "na odmoru" zahvaljujući kompaniji SAOTA. Hvaljeni arhitektonski studio sa sedištem u Kejptaunu upravo je najavio novu liniju vrhunskih plutajućih vila koje se mogu podići na bilo kojoj idiličnoj lokaciji.

SAOTA se udružila sa stručnjacima za modularnu gradnju u Admaresu za ekskluzivna nova boravišta koja će ove godine biti dostupna klijentima širom sveta. Tim kaže da je svaka višemilionska struktura dizajnirana da oponaša privatno odmaralište na ostrvu. Kao takav, svaki prostor će biti prepun zelenila i prirodnih materijala inspirisanih tropskim destinacijama širom sveta.

Dovoljno je reći da luksuza ne nedostaje. Dekor je predvodila firma za dizajn enterijera ARRCC i sličan je vašem omiljenom hotelu na obali. Svaka vila se sastoji od dva sprata i šest spavaćih soba. Prvi sprat nudi prostrane stambene prostore i karakteriše ga teksturirano drvo i grubi mermer. Ovi materijali su u kontrastu sa bronzom i akcentima od ogledala koji odražavaju okolno okruženje.

Na drugom spratu se nalaze spavaće sobe i „pidžama salon“ za opuštajuće napitke pre spavanja. Ovaj gornji nivo inspirisan je luksuznim jahtama i izrazito je prefinjen, sa minimalističkim linijama, drvenim oblogama visokog sjaja i detaljima nalik na užad.

Nameštaj je pozicioniran i prilagođen tako da istakne volumen vile i kombinuje meke oblike sa suptilnim nijansama za umirujući opšti osećaj. Enterijer je dizajniran tako da propušta puno prirodnog svetla i pruža prostrani pogled na susedni vodeni pejzaž. Naravno, svaka vila se takođe može prilagoditi potrebama svakog vlasnika.

„Ideja je da se obezbedi vila koja se može prilagoditi tako da odražava karakter i ukus vlasnika, a da pritom zadrži prostrani karakter i lakoću življenja po kojoj je SAOTA najpoznatija“, rekao je direktor Filip Olmesdahl u saopštenju.

Što se tiče lokacije, za sada je SAOTA pozicionirala svoje plutajuće vile u Singapuru i Španiji. Početna cena plutajuće vile je 30 miliona dolara, a konačna cena zavisi od lokacije i nivoa prilagođavanja.

Nije loše s obzirom na sav novac koji ćete uštedeti na hotelima.