Pećinska vila na Mikonosu vredna 7,5 miliona evra traži novog vlasnika

Vila na obali mora uključuje sedam spavaćih soba, vinski podrum, potpuno opremljenu teretanu i dva bazena.

U jedinstvenom kikladskom pejzažu Mikonosa, kamena pećinska vila pod nazivom "Yvonne" savršeno spaja moderne dizajnerske linije sa poštovanjem prema svom ostrvskom okruženju. Sa većinom svojih prostora izgrađenih pod zemljom, moderna vila namerno je skrivena u planinskom terenu ostrva. Izgrađena na skoro hektaru zemlje u čuvenom Agios Joanis i sa pogledom na blistavo Egejsko more, pećinska kuća od 539 kvadratnih metara neprimetno se stapa sa svojim obalnim okruženjem.

Sa sedam spavaćih soba, sedam kupatila i dva bazena, svojim stanarima daje priliku da se osećaju kao da žive u privatnoj oazi. Kroz brojne prozore od poda do plafona, kamena vila omogućava da mediteranska svetlost i kikladski pejzaž „uđu” u njene enterijere.

Čini se da se prostrano dvorište preliva preko mora i idealno je mesto za opuštanje uz bazen od 18 metara i uživanje u zalascima sunca.

Minimalistički enterijeri kuće postaju idealno utočište mira i hladnoće, kada vrućina Kiklada postane dosadna. Neutralne boje i prirodni materijali dominiraju otvorenom kuhinjom, dnevnim boravkom i trpezarijom, dok morski povetarac dopire sa terasa, delujući kao prirodni klima uređaj.

Vila se može pohvaliti vinskim podrumom koji može da primi veću količinu flaša vina koje su idealna pratnja za uživanje uz zalazak sunca, dok potpuno opremljena teretana neće dozvoliti preterano opuštanje stanarima.

Koliko god se činilo da prostori vile međusobno komuniciraju, to ne znači da je privilegija privatnosti izgubljena. U okrilju kikladske stene, spavaće sobe su dizajnirane za potpuni mir, dok glavni apartman uključuje neobičnu pogodnost: sopstveni privatni bazen od 5 metara.

"Yvonne" nije trebalo da bude konvencionalna. Ima za cilj da oda počast jednostavnoj fuziji moderne arhitekture i kikladskog dizajna“, navodi se na sajtu Sotheby's International Realty, koji je zadužen za prodaju ove prelepe vile.

Luxury Experience