Ovo englesko imanje vredno 8,2 miliona dolara ima istoriju, pedigre i DJ kabinu

Mega vila stara 700 godina dolazi sa važnom kolekcijom od preko 22.000 istorijskih knjiga.

Tražite ogromnu kuću prepunu istorije? Chanters House, u prelepom okrugu Devon u Velikoj Britaniji, možda je baš ta za vas. Ogromna vila koja se prostire na 2200 kvadratnih metara nudi predivne uspomene iz svojih 700 godina postojanja, hvaleći se vezama i sa Oliverom Kromvelom, lordom zaštitnikom tokom Engleskog građanskog rata, i sa porodicom Kolridž, od kojih je pesnik Semjuel Tejlor Kolridž najpoznatiji.

Imanje, koje uključuje glavnu kuću sa deset spavaćih soba i jedanaest kupatila, obuhvata nešto više od 21 hektara vrtova, parkova i šuma. Impresivno dvorište uključuje veliko jezero, bazen, teniski teren i štalu za konje. Tu je i zatvoreni bazen, a brojne stambene zgrade na imanju uključuju vikendicu i ložu, pa čak i sobu za zabave sa barom i DJ kabinom.

Sadašnji vlasnici su učinili mnogo kada se radi o modernizaciji ovog poseda i njegovom uvođenju u 21. vek, dodajući visokotehnološke karakteristike, poput solarnih panela, istovremeno zadržavajući fascinantne originalne karakteristike poput  biblioteke u kojoj se nalazi važna zbirka od preko 22.000 istorijskih knjiga koje je sastavio lord Kolridž, jedan od najvećih pravnih umova u Velikoj Britaniji.

Tu su i kapela, viktorijanski zimski vrt, sala za bilijar i zimski vrt posebno dizajniran za gajenje palmi. Na sreću, sadašnji vlasnici imaju strast prema istoriji. Oni ne samo da su kupili i obnovili kuću, već su i zadržali impresivnu, ogromnu biblioteku knjiga.

Sada je ova istorijska, prelepa kuća spremna za novi vek i novog vlasnika i može biti vaša za 8,2 miliona dolara.