Vila u Palm Springsu vredna 49,5 miliona dolara sa tri bazena i akvarijumskim tunelom

Ako imate ajkule, i one se mogu useliti.

Ako ste ikada želeli da živite u kući koja je delom dom, delom skulptura, sada imate priliku. Vila u kalifornijskoj oblasti Palm Springs upravo je izašla na tržište sa cenom 49,5 miliona dolara. Tu je i akvarijumski tunel sa prostorom za nekoliko ajkula.

Kuća je izgrađena za Dvejna Hegedona, novinskog izdavača i investitora za nekretnine - on je možda najpoznatiji po osnivanju odmarališta Coeur d'Alene u Ajdahu. On je angažovao Gaja Drejera, arhitektu čiji je rezime uključivao mnoge upečatljive rezidencije, da stvori nekonvencionalni dom. Drejerov plan za rezidenciju Dvejna Hegedona sastoji se od zakrivljenog bakarnog krova i eksterijera obloženog specijalnim kamenom iz Indije. Ideja je bila da se stvori dom koji bi ličio na okolnu pustinju i planine.

Glavna kuća od 3200 kvadratnih metara nalazi se na osam jutara zemlje, dok druge strukture na imanju uključuju kuću za goste, garažu i kancelariju koja izgleda kao da je isklesana u planini. Posetioci ulaze u vilu preko staklenog lifta gde ih dočekuje kamin od titanijuma u ​​dnevnoj sobi, kao i upečatljiva skulptura Dejla Čihulija koja je uključena u prodaju. Tu je i sedam spavaćih soba i dvanaest kupatila.

Naravno, najistaknutiji aspekt kuće je voda i njena mnogobrojna svojstva. Prvo je veliki zatvoreni akvarijum kroz koji možete hodati kao kroz tunel - u njemu mogu da se nalaze egzotične ribe, kao i ajkule. Izvan kuće nalaze se tri bazena koji se međusobno spajaju. Tu je i koi ribnjak u blizini ulaza, plus vodopadi pored garaže i kancelarije.

Dom se nalazi na retkom zemljištu u okviru golf kluba Bighorn, gde članovi mogu uživati u pristupu slikovitim terenima sa 18 rupa, kao i spa centru i restoranima u klubu.

Pogledajte više fotografija u galeriji.