Otkrijte radost života u šarmantnom francuskom zamku

Šta vam prvo padne na pamet kada neko pomene Azurnu obalu?

Mnogima se odmah na licu pojavi osmeh i asocijacija na stare filmove. Ipak, onim imućnijim, verovatno na pamet padaju dekadentne zabave na francuskoj rivijeri, njena veličanstvena priroda i boravak u skupocenim hotelima i vilama.

Predlažemo vam da se sada okanete uspomena i svoju pažnju usmerite na neverovatni zamak iz 17.veka. Iako je Francuska od pre nekoliko dana ponovo u karantinu, to ne znači da ne možemo maštati o njenim lokalitetima koje želimo da posetimo kada se situacija stabilizuje.

Ukoliko ste voljni da platite 8.17 miliona dolara, možete biti novi vlasnik ovog spektakularnog zamka sa 6 spavaćih soba, kao i imanja koje okupira 64 hektara predivne zemlje. Skriven u poljima lavande i maslinjacima Provanse, ovaj šarmantni zamak smešten je na uzvišenju, sa pogledom na dolinu Var.

Čitav zamak meri oko 6.000 kvadrata okarakterisanih luksuzom, uključujući i umetnički studio, pomoćne prostorije i smeštaj za kućepazitelja. Restauriran tokom sedamdesetih od strane arhitekte Andrea Svetčinea, koji je poznat po redizajniranju domova Kristijana Diora, Marka Šagala i drugih, ovaj posed je zaista veličanstven.

Pored toga, on je prošao kroz jedan proces preobražaja 2012.godine, kada je dobio moderna unapređenja, uključujući belu kuhinju i veličanstvenu trpezariju, koja je okarakterisana grandioznim kaminom od klesanog kamena, starinskim krovnim gredama i lusterom.

U eksterijeru, naići ćete na kružni bazen sa grejanom vodom, nekoliko terasa i bar na otvorenom, gde možete provoditi i dane i noći. Panoramski pogled na čitavu dolinu Var, maslinjaci i dve antičke ruine na ovom posedu učiniće boravak ovde još interesantnijim. Kada se radi o ruševinama, one potiču iz 12.veka i predstavljaju zamak viteza Templara i kapelu posvećenu Svetoj Margariti.

Na ovom posedu se nalazi još jedna kapela, koja je transformisana u sobu za rekreaciju, sa velikim TV setom i stonim tenisom. Da li biste živeli ovde?