One River North bi mogla postati sledeća arhitektonska ikona Denvera

MAD Architects sa sedištem u Kini je eksperimentalan i hrabar kada su u pitanju jedinstveni dizajni. I da bi ostala verna svojoj reputaciji, kompanija je nedavno predstavila revolucionarni stambeni projekat u Denveru, u Koloradu, koji je na naslovnicama svih magazina iz pravih razloga!

Nazvan One River North, projekat je kula od 16 spratova i imaće „pukotinu“ preko svoje fasade otkrivajući izgrađenu viziju prirode. Sadržaće 1335 kvadratnih metara okruženja na otvorenom, uključujući šetalište nalik na stazu, potok koji teče i puno zelenih biljaka. Pristupačni horizontalni deo proteže se preko šestog do devetog sprata.

Zgrada koju su zajednički razvili Max Collaborative, Uplands Real Estate Partners i Wynne Yasmer Real Estate uključuje 187 stambenih jedinica zajedno sa krovnom terasom koja pruža panoramski pogled na Stenovite planine i zadivljujuće okruženje.

Prostor takođe ima bazen, spa centar, terasu i baštu. Pored toga, prizemlje strukture uključuje preko 800 kvadratnih metara maloprodajnog prostora, kao i 1.240 kvadratnih metara otvorenih površina, vodenih objekata i uređene staze koje se prostiru na četiri sprata.

Komentarišući to, Ma Jansong, osnivač i direktor MAD Architects, u izjavi je rekao: „Ako posmatramo moderne gradove kao pejzaže koje je napravio čovek na zemlji, moramo da dizajniramo kanjone, šume, potoke i vodopade, transformišući beton u šume i drugu prirodu.”

Najupečatljivija karakteristika zgrade je uređena „pukotina“ od 10 spratova koja definiše njenu spoljašnjost, inspirisana je raznovrsnom prirodom Kolorada i podseća na iskustvo uspona od podnožja do dostizanja alpske visoravni.

Očekuje se da će One River North kompanije MAD Architects biti završena do kraja 2023. godine.