O la la - šarmantna vila u stilu Francuske

Ukoliko ste ljubitelji pariskog stila, ova spektakularna, skoro stotinu godina stara vila može biti vaša…

Smeštena u San Francisku, u poželjnom Pacifik Hajts kraju, ona će vas približiti životu u Gradu svetlosti i ljubavi. Kada jednom iskusite uživanje u kafi i kroasanima na njenoj osunčanoj terasi ili večeri sa prijateljima koju ćete provesti pijuckajući brendi i razgovarajući o delima klasične književnosti ispred ručno rezbarenog kamina iz 16.veka, možda čak nikada više nećete poželeti da odletite do slavnog grada.

Po svemu sudeći, prethodni vlasnik vile, diler antikviteta po zanimanju, transformisala je njen prostor koji se proteže na četiri sprata između 1994. i 1997.godine. Tokom tog vremena, više puta je posetila Francusku, istražujući arhitektonske dragulje, od Pariza, preko Provanse, pa sve do Bordoa.

Konstruisana 1912.godine, vila poseduje eksterijer koji je originalno bio akcentovan čudljivom fasadom od crvene cigle. Restauracija tokom devedesetih, dodala joj je belu štukaturu i velike, ručno rezbarene kamene freske na prednjem i zadnjem delu.

U stilu pariske vile, njen strmi krov sadrži veličanstvene lučne prozore, dok se ispod prethodno pomenutih ručno rezbarenih detalja nalaze elegantni gornji i donji balkoni sa gvozdenim balustradama i francuskim vratima.

Stepenište koje se proteže od Pacifik Avenije vodi vas do grandioznog glavnog ulaza sa stubovima i impozantnim rezbarenim drvenim vratima. Kada zakoračite unutra, osetićete se kao da ulazite u muzej, sa svim mermernim stubovima i veličanstvenim stepeništem, sa delikatnim gelenderima od livenog gvožđa.

Vila od 865 kvadrata prostire se na četiri sprata, a sadrži pet spavaćih soba i pet ipo kupatila. Njen glavni detalj svakako je detaljni, belo-zlatni zasvođeni plafon u dnevnom boravku. Lokalni umetnici San Franciska su ga kreirali tokom procesa restauracije.

Tri seta francuskih vrata otvaraju se prema predivnoj terasi sa južnom orijentacijom i pogledom na brda San Franciska. Elegantne statue, ponovo rezultat putovanja prethodnog vlasnika kroz Francusku, zajedno sa zidovima od rezbarenog kamena i fontanom krase ovaj prostor.

Na glavnom nivou, pored veličanstvene dnevne sobe nalazi se trpezarija, uz obližnju kuhinju i kutak za doručak. Profesionalni La Cornue asortiman dominira kuhinjom. Ukoliko se popnete stepeništem ili uskočite u lift, doći ćete do drugog nivoa gde se nalazi glavni apartman, koji uključuje spavaću sobu, ogromno kupatilo sa veličanstvenom samostalnom kadom, ogromni ugradni garderober i kućna kancelarija.

Treći nivo posvećen je preostalim spavaćim sobama, pri čemu jedna od većih poseduje sopstveni balkon pune širine, sa pogledom na zadnje dvorište.

Podrumski nivo vile sadrži prostranu porodičnu sobu sa dodatnim francuskim vratima koja se otvaraju prema natkrivenom grotou sa spa kutkom. U blizini se nalazi igraonica sa barom, vinski podrum i velika ketering kuhinja za elegantne večernje zabave. Na ovom nivou se nalazi i garaža za dva automobila sa modernom stanicom za punjenje električnih vozila.

Prema javno dostupnim podacima, trenutni vlasnik kupio je vilu 1999.godine po ceni od 8.58 miliona dolara. Uprkos njenoj trenutnoj ceni koja je praktično duplo veća, agenti za nekretnine veruju da će svoje nove vlasnike pronaći za samo nekoliko dana.