Novouređena Art Deco kuća na jezeru Komo

Ko ne bi sanjao da svaki dan ima ovakav pogled na jezero Komo?

Arhitekta i dizajner Albano Daminato otkrio je 2015. godine, skoro napuštenu Vilu Peduci, kuću u stilu art dekoa, izgrađenu 1909. godine, na mestu stare opservatorije sa pogledom na celo jezero Komo.

Bez razmišljanja je odlučio da je renovira i pretvori u spektakularnu kuću za odmor. Uz pomoć veštih majstora restaurirao je freske na tavanicama, teraco i drevni mermer i četiri godine pokušavao da im vrati nekadašnji sjaj. Pošto je posao završen, kuća je opremljena nameštajem najvećih dizajnera i brendova Borge Mogensen, Saarinen i Hans Wegner.

Ali ako kažemo da je ova Art Deco kuća prelepa, šta onda reći o njenoj lokaciji i njenom eksterijeru? Očaravajući pejzaž, nudi zadivljujući pogled na okolne planine i kristalno čiste vode jezera Komo. I zaista ko bi pomislio da je ovo čudo napušteno šezdesetih godina prošlog veka, pre nego što ga je ponovo otkrio čovek koji se zaljubio u to mesto i koji je znao kako da mu vrati dušu. Ova kuća se sada iznajmljuje preko Airbnb platforme i omogućava drugima da iskuse divan život na obalama italijanskog jezera.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience