Njujorška vila sa vodopadom na prodaju

Davne 2008.godine, Kejt Šin, nekada finansijski čarobnjak, a sada preduzetnica, imala je visiju da transformiše istorijsku kuću u njujorškom Aper Ist Sajtu konstruisanu 1899.godine u ultra luksuzni dom…

Ali, strastvena kolekcionarka umetnosti, nije želela običan dom – želela je da njena rezidencija sadrži unikatni prostor u kom će njena rastuća kolekcija pronaći svoje mesto. Uz pomoć renomiranog arhitekte, Tošiko Morija, Šin je kreirala prizemnu galeriju od 200 kvadrata, koja ne samo da sadrži predivno osvetljene zidove, već kao šlag na torti dobija kaskadni vodopad visok 7 metara. Prirodno, ona je svoj novi renovirani dom, smešten nedaleko od Centar Parka, nazvala Waterfall Mansion.

Od završetka radova na ovom domu, koji su trajali više od četiri godine, galerija je korišćena za događaje vrhunski brendova kao što su Gucci, Fendi, Shiseido i Rolls Royce. Veličanstvene kapije od livenog gvožđa i stakla otvaraju se prema elegantnom prostoru, u kom se nalazi glomazna skulptura Džefa Kunsa, dok su galerijski zidovi ojačani tako da mogu podneti tri puta veću kilažu u odnosu na standardne kuće zidove.

Pre nego što je Kejt kupila ovaj dom 2008.godine po ceni od 8.5 miliona dolara, vila je bila u vlasništvu uticajnih dizajnera tekstila, koji su je koristili kao svoj do mi dizajnerski studio. Tokom procesa redizajna, vila je dobila novu konfiguraciju sa šest nivoa, šest spavaćih soba i šest ipo kupatila, raspoređenih na neverovatnih 1.100 kvadrata, pri čemu se kroz njene spratove možete kretati predivnim stepeništem od čelika i stakla, ili liftom.

U podzemnom nivou se nalazi spa loža sa teretanom, sobom za masažu, đakuzijem i saunom, uz glomazni odeljak koji je idealan za korišćene u formi joga studija. Pored toga, ovde se nalazi i stakleni vinski podrum sa dovoljno mesta za 1.000 flaša.

Stambeni deo građevine počinje na drugom spratum, gde se nalazi uglađena hi-tech kuhinja, trpezarija sa ogromnim prozorima kroz koje se pruža pogled na kaskadni vodopad i dnevni boravak. Na trećem nivou se nalazi glavni apartman sa spavaćom i radnom sobom. Sa prozorima koji se pružaju od poda do plafona, a koji se otvaraju, ovaj kutak doma se otvara prema terasi i besprekorno uređenoj bašti.

Četvrti i peti nivo imaju iste rasporede – na svakom se nalaze dve spavaće sobe sa privatnim kupatilima, dok vas stepenište smešteno na petom spratu vodi do krovne terase, sa koje se pruža neverovatan panoramski pogled na okruženje.

Na kraju, možemo još reći da se ova vila može kupiti po ceni od 34 miliona dolara!