Nepoznati ruski milijarder kupio jednu od najskupljih vila Velike Britanije

Neimenovani ruski milijarder kupio je predivnu, neoklasičnu luksuznu vilu Windsor Park Hall, što je zvanično jedna od najvećih prodaja nekretnina u Velikoj Britaniji...

Smeštena u Englefild Grinu, preko puta Vindzor Grejt Parka i nekoliko desetina metara od zamka Vindzor, zadivljujuća vila izgrađena je na sedam hektara pejzažnih bašti. Ovi vrtovi poseduju formalne travnjake, održavane žive ograde, vodene elemente, fontane, teniski teren i privatni heliodrom.

Impresivno imanje ostavlja malo toga za poželeti, sa svim što je moguće zamisliti i što neko može očekivati od aristokratskog poseda - mermerna kupatila, walk-in garderobere, a tu su i svi moderni prateći elementi, nalik privatnom bioskopu, kuglani, teretani, bazenu dizajniranom u stilu pomorandže sa vratima koja vode na terasu i put bašti, zajedno sa saunom.

Istorija ovog imanja datira još iz viktorijanske ere, kada je originalna građevina izgrađena na predivnom komadu zemlje i pripadala je Lordu Klajvu Baliju, Baronu Baliju od Seftona, koji je svoju imperiju stvorio kao vlasnik Dunlop Tyres brenda, između 1945. do 1967. godine. Lord Baliju je lansirao kompaniju Dunlop u zvezde, pretvorio je u internacionalno ime sa preko 70.000 zaposlenih, zaduženu za opremanje polovine britanskog tržišta tokom pedesetih godina prošlog veka. 

Kako bi promovisao svoj biznis, Lord je postao domaćin velikih zabava u svojoj vili, događaja namenjenih posebnim klijentima, nalik Rolls Royce, Bentley i Jaguar brendovima, nekim od najvećih ostrvskih proizvođača automobila. Prvobitna vila je potpuno pala u zaborav i tek 2012. Godine je novi objekat neoklasičnog dizajna, inspirisan fasadama čuvene Winfield House i Osterley Park House u Islerwortu, poznat kao Windsor Park Hall, izgrađen na istom parčetu zemljišta.

Foto: Beauchamp Estates