NEOM predstavlja Zardun - održivo utočište u zalivu Akaba

Luksuzni ekoturizam u Saudijskoj Arabiji dostigao je nove visine sa otkrivanjem Zarduna, ekskluzivnog utočišta koje je razvio NEOM.

Ovo izvanredno odmaralište zasnovano na prirodi ima za cilj da redefiniše luksuz u kontekstu životne sredine, nudeći pronicljivim gostima vrhunsko iskustvo ekoturizma.

Zardun, koji je najavio Upravni odbor NEOM projekta, dizajniran je da neprimetno spoji savremeni luksuz sa prirodom. S pogledom na kristalne vode Akabskog zaliva, ova jedinstvena destinacija će ugostiti četiri ultra-luksuzne zgrade koje se harmonično spajaju sa okolnim pejzažom. Odmaralište se prostire na četiri impresivna kvadratna kilometra koji su pažljivo obnovljeni kako bi postali utočište ispunjeno autohtonim biljkama i životinjama.

Zardun se sastoji od četiri ultra-luksuzne zgrade, od kojih svaka nudi jedinstveno i impresivno iskustvo. Lepota odmarališta koja oduzima dah je odmah očigledna po dolasku u njegov najsavremeniji state-of-the-art centar, zajedno sa terasom za posmatranje sa panoramskim pogledom. Od planina do morske obale, gosti će biti očarani prirodnim čudima Zarduna.

Odmaralište ima tri različita i luksuzna butik hotela, koji nude ukupno 100 soba i apartmana. Svaki hotel je drugačiji tematski, omogućavajući gostima da uživaju u raznim iskustvima sa zadivljujućim pogledom na dolinu i more. Zardunova vizija je ukorenjena u održivijoj budućnosti, koja se ogleda u svakom aspektu njegovog dizajna i gostoprimstva.

Zardun prevazilazi tradicionalni luksuz sa fokusom na doživljaje ekoturizma. Gosti mogu da učestvuju u trekingu, planinskom biciklizmu, penjanju po stenama i raznim sportovima i aktivnostima u slobodno vreme. U ponudi je i posmatranje zvezda, meditacija i joga koje pružaju holističko iskustvo u skladu sa prirodom. Obrazovni programi o zaštiti prirode, očuvanju i ponovnom divljenju su sastavni deo Zardunove misije.

Zardunova strategija održivosti obuhvata upravljanje životnom sredinom, uključujući stvaranje oaza za podršku različitim staništima. Ovi izvori vode koji daju život će olakšati ponovno uvođenje i negovanje domaćih životinja, drveća i biljnih vrsta. Duž svoje obale, Zardun će podržati živahan ekosistem, uključujući očuvanje koralnih grebena i morskog života u zalivu Akaba, pokazujući posvećenost NEOM projekta očuvanju životne sredine.

Kao najnoviji dodatak NEOM portfoliju održivih turističkih destinacija u zalivu Akaba, Zardun se pridružuje projektima Leyja, Epicon, Siranna, Utamo, Norlana i Aquellum. Svi ovi razvoji dele nepokolebljivu posvećenost NEOM projekta održivom napretku, označavajući Saudijsku Arabiju kao svetionik za luksuzni ekoturizam.

Luxury Experience