Neobični neboder menja panoramu Njujorka

Turski dizajner Hajri Atak iz Architectural Design studija predstavio je neverovatni koncept nebodera koji potencijalno može promeniti panoramu Njujorka…

Za sada, silueta ovog grada ne poseduje ništa slično veličanstvenom konceptu nebodera, dok ga turski arhitektonski studio opisuje kao “amorfnu”strukturu, koja ima “transparentni izgled u panorami grada”. Struktura deluje organski, kao da je napravljena od gline ili plastelina. Njen dizajn je inspirisan biološkim konceptima, poput anatomije i ćelija, zbog čega se sa lakoćom izdvaja među brojnim drugim pravougaonim zgradama.

Ova firma je poznata po strukturama koje neretko napuštaju zonu komofra, a prethodno su nešto slično kreirali za Dubai. Studio poznat po veličanstvenim neboderima i transformaciji gradova priznao je da ukoliko bi ovaj neboder bio konstruisan, cifra koja bi za to bila potrebna, imala bi veliki broj nula.

Projekat je u fazi koncepta, ali nakon nekoliko milijardi utrošenih dolara, delujemo da će se svakako isplatiti svom vlasniku.

Luxury Experience