Neobični dizajn porodične kuće u Ukrajini

Kada zatvorite svoje oči i zamislite svoj dom iz snova, šta vidite?

Da li je to možda raskošna vila, na tri sprata, sa belom fasadom, veličanstvenim gipsanim detaljima, fontanom i prilazom za kola sa nekoliko luksuznih automobila ispred? Ili je kojim slučajem u pitanju skromno dizajnirano skrovište, daleko od civilizacije, koje vam kao najveći luksuz nudi mir i tišinu, kojih definitivno nemamo dovoljno u većini slučajeva? Pa, verujemo da vam svakako nikada na pamet ne bi pala struktura nalik ovoj o kojoj danas govorimo, koja je inspirisana školjkama!

K&B partners, kompanija koja se bavi arhitekturom i dizajnom enterijera bazirana u Odesi, koju predvode Kovtun Juri i Burakov Egor, dizajnirala je Shell House, moderni dom za jednu porodicu, koji će biti konstruisan nadomak mora u Koblevu, u Ukrajini.

“Moderni dom za porodicu, smešten pored mora, u sebe može primiti dve ili više osoba. Koncept konstrukcije pozajmljen je od školjki, koje su uobičajena pojava u ovom podneblju. Kuće su uglavnom kreirane od drveta, i kada se radi o njihovim strukturama i o njihovoj dekoraciji. Neobični oblik koji je kreiran, svakako vas neće ostaviti indiferentnim”, objašnjavaju arhitekte.

Možemo slobodno reći da nas je prethodna godina naučila da ne pristajemo na kompromise kada se radi o dizajnu našeg doma, jer preko noći možemo postati njegovi zatočenici, kao što se to dogodilo prošlog proleća. Vlasnici ovog zdanja će moći da se usele na proleće 2023.godine, a sigurni smo da će biti oduševljeni dobijenim rezultatima.