Neobična i spektakularna vila na Bel Eru

Na Bel Eru nalaze se brojne impresivne mega-vile, ali tek nekoliko poseduje arhitektonski značaj u tolikoj meri, kao ova o kojoj danas govorimo...

Poznata kao Orum House, ova novoizgrađena vila sa površinom od skoro 2.000 kvadrata, nastala je kao delo arhitekte Zoltana Palija iz SPF:architects sa tri različita krila, pri čemu svako od njih ima drugačiji pravac u odnosu na središnji deo. Ipak, iako je ovo definitivno rezidencija koja se svojim izgledom izdvaja, ona je sve, sem grandiozna. U svom enterijeru, sadrži palete sivih, braon i oker tonova, koji je čine gostoljubivom i vlasnicima nudi osećaj spokoja.

Sa cenom od 55 miliona dolara, veličanstvena vila nalazi se povrh prostranog brežuljka u srcu Bel Era, što njenim vlasnicima daje priliku da konstantno uživaju u veličanstvenom pogledu. Kada su vremenske prilike dobre, možete čak videti i okean. Poput brojnih drugih vila u okruženju, Orum House neprimetno spaja enterijer i eksterijer uz pomoć prozora od poda do plafona u praktično svakoj prostoriji. Na prizemlju, prozori se otvaraju i sam prostor se preliva prema bazenu, loži i prostoru za logorsku vatru.

Ukoliko ste stepenicama spustite do donjeg nivoa, naići ćete na spektakularnu, uglastu strukturu koja se proteže kroz čitav prostor. Upravo tu se nalazi vinski podrum sa dovoljno mesta za 1.000 flaša, teretana sa pogledom, spa i sauna, kao i kućni bioskop uz kuhinju profesionalnog nivoa. Nedaleko odatle, nalazi se Cube, gostinjska kuća sa četiri spavaće sobe i četiri kupatila.

Na drugom nivou vile nalaze se spavaće sobe, kojih ukupno ima devet. Glavna spavaća soba dobila je čitavo krilo samo za sebe, a kroz njene prozore se pruža neverovatni pogled na grad, dok je na poseban način krasi spektakularna terasa. Ovo nije jedina prostrana spavaća soba unutar ove vile, jer je tu i mini-master soba, koja je slično postavljena.

Ukoliko vam se priča o ovoj vili dopada, znajte da je možete kupiti ovakvu kakvu je vidite – sa svim komadima nameštaja, dekoracijom i ostalim detaljima. Predlažemo vam da je malo bolje pogledate na slikama koje su u našoj galeriji.