Najskuplja vila u Dubaiju upravo je prodata za 82 miliona dolara

Casa del Sole koja se nalazi na ostrvu Palm Jumeirah u Dubaiju postala je najskuplja vila koja je prodata u emiratu Persijskog zaliva, postavljajući novi rekord...  

Kuća je neverovatna, ali, kao i uvek, lokacija je ta koja čini da ova vila izgleda kao da je iz nekog drugog sveta. Vila se nalazi na „Billionaires Row“ na čuvenom ostrvu Palm Jumeirah u Dubaiju. Prostire se na površini od 2500 kvadratnih metara, a sastoji se od četiri nivoa: podruma, prizemlja, prvog i drugog sprata.

Vila sa 8 spavaćih soba ima sve što očekujete od rezidencije ove veličine i statusa. Ima kuglanu, sopstveni kućni bioskop, teretanu, saunu, obavezni infinity bazen sa đakuzijem, igraonicu, veliku terasu i parking koji može da primi 15 vozila. Pored toga, ima i svoj hamam, spa i saunu.

Raskošnu vilu je dizajnirala kompanija CK Architecture iz Dubaija u partnerstvu sa južnoafričkom kompanijom Saota, a prodata je od strane Alpago Properties. Identitet vlasnika, kao što pretpostavljate, ostaće neotkriven. Kompanija je odbila da navede ime kupca, navodeći zabrinutost za privatnost, dok je takođe otkriveno da je kupljena bez hipoteke.

Palm Jumeirah je verovatno jedna od najimpresivnijih građevina koju je napravio čovek. U pitanju je arhipelag veštačkih ostrva koji se nalazi u Džumejri, priobalnom stambenom delu Dubaija. Napravila ga je vlada Dubaija u partnerstvu sa dve holandske kompanije Van Oord i Boskalis. To su iste kompanije koje su zaslužne za The World – drugi najpoznatiji arhipelag ostrva koji je izgrađen u Dubaiju.

Pored luksuznih najskupljih vila, arhipelag obuhvata i mnoštvo svetski poznatih hotela kao što su Atlantis, Waldorf Astoria, Kempiski i Fairmont.

Luxury Experience