Najskuplja vila u Dubaiju prodata za 76,2 miliona dolara

Više slika

Više slika

Ova nekretnina na obali u Dubaiju drži rekord kao najskuplja stambena vila u gradu, sa 10 spavaćih soba, privatnom plažom, frizerskim salonom i još mnogo toga.

Stambena vila napravljena po narudžbini prodata je u aprilu za 280 miliona AED (76,2 miliona američkih dolara), čime je postavila rekord kao najskuplja nekretnina u „Gradu zlata“.

Nekretninom je upravljao agent za listing Konor Mekej iz Belleview Real Estate. Prodajna cena vile koju je prodao nagrađivani posrednik za luksuzne nekretnine bila je oko 33 odsto veća od prethodnog rekorda od 185 miliona AED (50,3 miliona dolara) postavljenog 2015.

Žan Jočinke, izvršni direktor platforme za nekretnine sa sedištem u Dubaiju, Property Monitor, izjavio je da transakcija ovog obima prikazuje tekuću snagu tržišta nekretnina u Dubaiju, posebno u segmentu ultra-high-end.

„Transakcija ne samo da pobeđuje prethodni rekord, već zatvara jaz između luksuznog tržišta Dubaija i tržišta vodećih svetskih gradova kao što su London, Njujork i Hong Kong“, rekao je Jočinke.

Ponosno stojeći na Palm Jumeirah pored obale, masivna megavila prostire se na 3.300 kvadratnih metara i ima deset spavaćih soba. Tu su zatvoreni i otvoreni bazeni, spa centar sa sedam zvezdica, lični frizerski salon i 70 metara privatne plaže. Doprinoseći luksuzu i veličini ovog imanja, megaviljon takođe ima beskrajne količine najsavremenijih životnih prostora, pri čemu su svi finiširani u skladu najvišim mogućim specifikacijama.

Mekej je izjavio za Mansion Global da je ovo jedina vila na veštačkom ostrvu koja nudi zatvoreni bazen. Štaviše, imanje ima teretanu, saunu, bioskop, vinsku pećinu, akvarijum i ogromnu krovnu terasu sa hidromasažnom kadom.

Enterijer rezidencije ima uvezeni i ručno odabrani mermer, koji su isporučile italijanske kuće nameštaja Giorgetti i Minotti. Najfinije ploče koje odgovaraju najvišoj klasi mogu se videti u spa centru i kupatilu glavne spavaće sobe, uključujući nekoliko mesta za sedenje i veliku garderobu.

Prema Mekeju, Dubai je iskusio snažan rast tržišta od početka Covid-19. U prvom kvartalu 2022. godine ostvareno je više prodaja kuća po ceni iznad 10 miliona dolara nego u bilo kojoj drugoj godini od 2015.

Luxury Experience