Najskuplja vila na Bahamima pronašla novog vlasnika

U svetu luksuznih nekretnina, Bahami su bastion neuporedive lepote i prestiža.

Nedavno je arhipelag bio svedok istorijskog trenutka kada je Apsara, jedna od najpoželjnijih vila promenila vlasnika. Ova ultra-raskošna vila na obali okeana prodata je za 39,5 miliona dolara.

Predstavljena od strane Metjua Marka iz BOND Bahamas, ova transakcija nije privukla pažnju samo svojom zapanjujućom cenom, već i postavljanjem novog standarda u svetu luksuznih nekretnina. Smeštena u cenjenoj enklavi Old Fort Bej, Apsara je pozajmila svoje ime iz mitologije jugoistočne Azije. Centralna privlačnost kuće je njena lokacija u prestižnom Old Fort Bay Clubu, privatnoj zatvorenoj zajednici koja je prožeta istorijom i luksuzom. Nekada je to bila britanska kolonijalna tvrđava iz 18. veka, a danas je klub koji nudi članovima pristup netaknutim plažama, neuporedivim uslugama konsijerža i mreži klubova širom sveta, dodatno povećavajući privlačnost života u ovoj ekskluzivnoj enklavi.

Ono što Apsaru izdvaja nije samo njena previsoka cena, već i neuporedivi spoj dizajna, izrade i lokacije. Sa 50 metara privatne obale i dokovima, Apsara nudi besprekornu fuziju života u zatvorenom i na otvorenom. Njen otvoreni životni prostor, koji obavija bujno dvorište, poziva stanare da prihvate tropski ambijent ostrva, dok ekspanzivni stakleni zidovi zamagljuju granice između enterijera i eksterijera.

Dizajnirana sa posebnom pažnjom usmerenom na detalje, Apsara zadovoljava i kupce sa najizbirljivijim ukusom. Od podruma za vino sa 876 boca do najsavremenijeg fitnes centra, svaki aspekt ovog imanja odiše luksuzom i sofisticiranošću. Sadržaji objekta uključuju koi ribnjak, parnu sobu na otvorenom, lift i prilagođenu gurmansku kuhinju, osiguravajući da svaka potreba bude ispunjena elegancijom i stilom.

Metju Marko, koji stoji iza rekordne prodaje Apsara vile, naglašava privlačnost Bahama kao utočišta za bogate pojedince koji traže luksuz bez premca. Sa svojim toplim gostoprimstvom, snažnom infrastrukturom, povoljnim poreskim olakšicama i prirodnim pejzažima koji oduzimaju dah, Bahami predstavljaju neodoljivu ponudu za globalne investitore koji traže utočište od političke nestabilnosti i opterećenih poreskih režima na drugim mestima.

Prodaja Apsare naglašava rastući trend na Bahamima, gde su pojedinci visokog profila sve više privučeni privlačnošću ekskluzivnih imanja na obali. Kao što Marko napominje, geografska ograničenja ostrva ograničavaju dostupnost takvih trofejnih rezidencija, podižući njihovu poželjnost i cene kako bi bili konkurentni onima na velikim tržištima u Sjedinjenim Državama.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience