Najlepša vila Azurne obale

Sa pogledom na Mediteran, ova vila je deo super-ekskluzivne Les Parcs de Saint-Tropez enklave…

Otkako se zavodljiva francuska starleta Bridžit Bardo pojavila po prvi put u Sen Tropeu zarad snimanja bilma And God Created Woman 1956.godine, ovo nekada uspavano, rustično ribarsko selo, postalo je zvanično sedište džet seta francuske rivijere.

Sada, čuveni grad svakog leta biva ispunjen gužvama u saobraćaju i neverovatnim brojem turista koji se guraju oko stare luke, dok cena ručka na obližnjoj Pampelone plaži praktično dezintegriše vaše platne kartice.

Ipak, za one imućne, koji i dalje žele da uživaju  u blagodetima ovog idiličnog dela sveta, postoji jedan raj, okarakterisan mirom, spokojem i privatnošću, a nalazi se na relativno maloj udaljenosti od centra grada – taj raj nosi naziv Les Parcs de Saint Tropez.

Ovaj obezbeđeni i ograđeni kraj koji u sebi skriva oko 120 vila i poseda i dalje je rangiran kao jedna od najprestižnijih stambenih enklava na svetu. Vlasnici nekih veličanstvenih zdanja smeštenih ovde su Bernard Arno, CEO LVMH konglomerata, vlasnik Hotela Ritz-Paris, Mohamed Al-Fajed i mogul u svetu čelika iz Indije, Lakšmi Mital.

Na samo nekoliko koraka, nalazi se i dugogodišnji dom Brižit Bardo, nazvan La Madrague. Ona je nekadašnju ribarsku kuću kupila krajem pedesetih godina, a i dan danas živi tamo sa svojim kućnim ljubimcima.

Ovde su retko kada dostupne vile za kupovinu, a posebno one sa neometanim pogledom na zaliv Sen Tropea, planine u daljini i neverovatne zlatne zalaske sunca. Ipak, jedna vila na dva sprata, sa oko 450 kvadrata je upravo stavljena na tržište, a sadrži šest spavaćih soba, šest kupatila, bazen sa grejanom vodom i ogromne terase za uživanje u suncu.

Cena ove vile se može saznati samo uz prijavu za kupovinu, ali kako saznajemo, imanja tog tipa u ovom regionu sa lakoćom dostignu cifru od oko 23 miliona evra. Izgrađena 2002.godine, vila je u celosti restaurirana 2014., kada je dobila redizajnirani dnevni boravak sa trpezarijskim prostorom, prozore od poda do plafona i neverovatni pogled na svoje okruženje.

Čitava Les Parcs enklava je ograđena i pod nadzorom nekadašnjih vojnih straža, ova vila poseduje sopstvene kapije koje se otvaraju prema šljunkovitom prilazu za kola. Kada dođete do njenog glavnog ulaza, koji je okarakterisan impoznatnim drvenim vratima i zakoračite u glomazni prostor dnevnog boravka i trpezarije, bićete oduševljeni i sasvim novom, modernom kuhinjom.

Ogromni dnevni boravak otvara se prema glomaznoj terasi sa staklenim balustradama, koje nude zaštitu od povremenih morskih vetrova. Na podovima u čitavom domu, možemo primetiti mermerne pločice u boji peska.

Mermerno stepenište vodi vas dalje prema nivou bašte, sa spavaćom sobom, VIP sobom i tri dodatne spavaće sobe sa svojim kupatilima. Svaka od soba ima svoj izlaz prema glavnoj terasi i bazenu, nadomak kog se nalazi glomazno dvorište spremno za obedovanje u alfresco stilu, kompletirano kaminom za one prohladne jesenje noći.

U bujnim baštama ovog imanja nalazi se i samostalni studio stan, garaža za više automobila, nekoliko terasa sa pergolama i predivni uređeni travnjaci. Možete li zamisliti nešto bolje?

Photo: Finest Residences