Na prodaju vila u kojoj je Kim Bejsinger odigrala svoju kultnu ulogu

Arhitektonsko blago, koje je lik koji je tumačila Kim Bejsinger nazvao svojim domom u neo-noir krimi-trileru, dostupno je za kupovinu…

Elegantno stepenište od livenog gvožđa je nepogrešivo. Upravo se niz to stepenište, davne 1997.godine, zavodljiva Kim Bejsinger spustila u klasičnom filmu, L.A. Confidential, kanališući Veroniku Lejk, i mameći uzdahe svojim neverovatnim seksepilom i plavom kosom. Kim je dobila Oskara za svoju ulogu, a veći deo filma sniman je upravo u ovoj vili.

Čak i bez povezanosti sa kultnim filmom, ovo neverovatno imanje, nazvano Casa Cubana, prava je holivudska legenda. Dizajnirano 1923.godine, od strane Džeka Donovana, ovo imanje se našlo na naslovnicama brojnih magazina. Kada se pojavilo na tržištu krajem 2018.godine, po prvi put za 67 godina, kupio ga je dizajnersko-razvojni duo – Frensis Hodž i Alison Mejerson, po ceni od 3.5 miliona dolara, da bi nakon toga, dve godine proveli u restauraciji ovog blaga.

Sada, imanje se može kupiti po ceni od 7.495 miliona dolara, a nalazi se u okruženju veličanstvenih zdanja, koja kombinuju glamur starog Holivda sa modernim stilom i pogodnostima.

Originalna, ručno rezbarena drvena ulazna vrata, otvaraju se prema spektakularnoj dnevnoj sobi na dva nivoa, u kojoj su se odigrale brojne scene kultnog filma. Po svemu sudeći, režiser Kurts Henson, insistirao je na snimanju na pravim lokacijama umesto u studijima, pa su se veličanstveno stepenište i elegantni kamin više puta pojavili u njegovom ostvarenju.

Prostorija ispunjena prirodnom svetlošću sadrži originalne lučne prozore, lanterne od livenog gvožđa, zasvođene kružne plafone i ručno rađene stuko detalje, koji su predivno restaurirani.

Ornamentno, crno finiširano stepenište, vodi vas do mezaninskog nivoa, gde se ujedno nalaze tri spavaće sobe, uključujući i prostranu master spavaću sobu. Ispod se nalazi lučno otvaranje, koje vas vodi do elegantne, formalnije dnevne sobe.

Moramo priznati da je ova vila zaista ostvarenje snova za sve ljude koji ćesto organizuju zabave, sa brojnim lučnim, metalnim francuskim vratima koja se otvaraju premas brojnim terasama, dvorištima i uređenim travnjacima. Ispod starih stabala, n alazi se rustični, drveni sto sa 16 mesta, savršen za obedovanje na otvorenom.

Najveći deo osveženja ovog doma fokusirao se na kuhinju otvorenog plana, koja je dobila profesionalne aparate i ogromno ostrvo sa mermernom radnom pločom. Na nekoliko koraka od nje, nalazi se savršeno opremljena servisna kuhinja i bar, za one zabave kada morate angažovati ketering.

Prostrana spavaća soba dobila je više lučnih staklenih vrata koja vas vode prema balkonima, sa kojih se pruža pogled na golf teren, dok su glavna unapređenja urađena u formi prostranog kupatila i ugradnog garderobera sa modernim jedinicama.

U glavnoj kući ovog imanja, postoje ukupno tri spavaće sobe i četiri kupatila, dok gosti koji dolaze u dužu posetu, mogu uživati u dvosobnoj, dvospratnoj loži, pored bazena i spa kutka. Sa svojom sopstvenom, modernizovanom kuhinjom i kupatilom, uz neizbežnu krovnu terasu, ovo je savršeno skrovište u holivudskom stilu.

Kako bi vašim gostima svaki dan bio lep, ovde, pored bazena, mogu uživati i u terenima za boćanje i golf, koji su zaštićeni visokim stablima.