Na prodaju vila sa najboljim pogledom na svetu

Ovaj dom ima neverovatni pogled, kako na kopno, tako i na more…

Preduzetnik i dizajner, Skot Gilen, kupio je ovaj neverovatni posed, smešten visoko u stenama Malibua, sa pogledom na Pacifik sa jedne strane i dramatični, zeleni kanjon sa druge. Na toj lokaciji, on je sagradio vilu koja meri oko 1.500 kvadrata i dodatnu kuću za goste, unoseći neverovatnu količinu pažnje u svaki detalj. Ogromni prostor otvorenog plana neprimetno se preliva između ultra moderne kuhinje i toplih životnih ambijenata, kako u enterijeru, tako i u eksterijeru. Sada, ovo imanje, opremljeno nameštajem rađenim po meri, može se kupiti po ceni od 75 miliona dolara.

Iznad sofe izrađene po meri, nalazi se luster sastavljen od kugli koje su ručno duvane u Češkoj. Gilen ih je video kao glavni ukras prostorije, koji se reflektuje u prozorima tokom večernjih časova, udvostručujući sjaj. Manja verzija visi iznad stepeništa.

Kuhinja je okarakterisana kamenim radnim površinama, koje su u Nemačkoj proizvedene po Gilenovim specifikacijama. On je želeo tanje ploče, umesto glomaznih koje možemo videti svuda oko nas. Kuhinjski ormarići dolaze sa potpisom Bulthaup, aparati su Miele, Sub-Zero i Gaggenau.

Gilen je kao preduzetnik i dizajner poznat koliko malo koristi mašineriju u proizvodnji određenih elemenata svojih domova. Grede koje krase čitav enterijer napravljene su od breze, a ručno su šmirglane, kako bi istovremeno izgledale sirovo i uglađeno.