Na prodaju veličanstvena italijanska vila sa Prosecco vinogradom

Ne postoji ništa bolje od neograničene količine penušavog vina, koje vam može zasladiti svaki dan…

Jedno veličanstveno, istorijsko imanje, smešteno na severoistoku Italije, želi jednom srećnom kupcu da pruži priliku da zaista i na pravi način iskusi radost života.

Živopisno vinogradarsko imanje Friuli, smešteno u provinciji Pordenone, ima gotovo 20 hektara vinograda za proizvodnju DOC Prosecco-a. To znači da će novi vlasnici verovatno imati beskrajnu količinu penušavca sa kojim će nazdraviti svojim novim životima.

Smešteno u idiličnom ambijentu, ovo imanje sadrži više od desetak različitih istorijskih građevina, uređeni vrt koji je velik skoro kao fudbalsko igralište, neverovatan otvoreni bazen i, naravno, vinograde. Pored toga, nudi 53,4 hektara zelenih poljoprivrednih površina na kojima se može uzgajati kukuruz, sirak i lucerka, zajedno sa dodatnih 30 hektara koji se trenutno izdaju i koriste za ukorenjene i kalemljene vinove loze.

Prostrano imanje uključuje 10 useljivih kuća koje nude 10.000 kvadratnih metara kombinovanog unutrašnjeg prostora - a da ne pominjemo 30 spavaćih soba i 29 kupatila. U srcu imanja nalazi se etažna glavna vila iz 18. veka, koja je renovirana 2003. godine i sadrži salu za događaje i profesionalnu kuhinju.

Najveća kuća, poznata kao Gastaldia, nudi 13 spavaćih soba i 15 kupatila na tri različita nivoa. Pored nje, tu je i specijalni kutak koji se sastoji od četiri manja zdanja, sa prostorom za kućepazitelja, kapelom iz 15.veka koja može primiti do 40 osoba, tri staje, skladištem sa osam prostorija, dvospratnom štale i raznim pomoćnim elementima. Ovde takođe ima dovoljno prostora za buduću izgradnju ako želite da se proširite.

Najbitniji deo imanja je naravno Prosecco vinograd, koji svake godine proizvede oko 400 tona grožđa Glera, koje se zatim pretvara u izvrsno penušavo vino. Osim što će se dopasti enofilima, ovo imanje će oduševiti i ljubitelj istorije, koji će ovde moći da vide vodenicu iz 16.veka, koja i dan danas sadrži sve svoje originalne elemente.

Kao što se može i očekivati, ovaj komad raja dolazi sa visokom cenom – ono se trenutno može kupiti za 11.5 miliona evra. Ipak, posedovanje sopstvenog Prosecco vinograda za mnoge će biti neprocenjivo.