Na prodaju nekadašnja vojna tvrđava transformisana u luksuzno imanje

Nekadašnja vojna tvrđava smeštena u Lamanšu, pretvorena je u luksuznu ostrvsku oazu, koja je vredna neprijatelja Džejms Bonda…

Pored toga, ona je upravo stavljena na prodaju. Staro preko 150 godina, ovo apsurdno imanje ima sve što bi jedan zlikovac mogao poželeti, uključujući vinski podrum, spa i kazino. Zaista dijabolično. Posed, koji se zove Spitbank Fort, jedno je od tri veštačka ostrva konstruisana u vodama nadomak ostrva Vajt od strane britanske vojske, toko 1860 i 1870ih godina, kako navodi Njujork Tajms. Primarno korišćena kao baza odbrane tokom svog prvog veka, ova tvrđava imala je nekoliko identiteta pre nego što je razrešena svoje dužnosti sredinom prošlog veka, uključujući muzej, noćni klub i butik hotel.

Spitbank Fort je kupio preduzetnik Majk Kler 2009.godine, koji je u potpunosti renovirao čitav posed koji meri oko 3.300 kvadrata, dodajući i bunar sa pijaćom vodom. Sobe su aranžirane u dva koncentrična kruga oko centralnog dvorišta, sa gostinjskim apartmanima i bibliotekom sa spoljne strane. Druge luksuzne pogodnosti uključuju dve kuhinje, trpezariju sa dovoljno mesta za 60 osoba, saunu, teretanu, bazen, dve terase za sunčanje, prostor za logorsku vatru i osmatračnicu koja će vam omogućiti da svoje neprijatelje primetite dok su još daleko.

I dok je najskorije bio u funkciji hotela, vrlo se lako može pretvoriti u privatnu rezidenciju ili vikendicu. Naravno, nismo iznenađeni da ovakav posed dolazi sa visokom cenom koja iznosi 5.2 miliona dolara. Ukoliko vam se ova ne dopada baš u potpunosti, na prodaju su još dva slična poseda – No Man’s Fort sa cenom od 5.5 miliona dolara i Horseands Ford koja košta 970.000 dolara.