Na prodaju nekadašnja vila Džordža Vašingtona

Imanje Mount Vernon, na kom je živeo Džordž Vašington, sastojalo se od čak šest farmi, pri čemu se jedna od njih nalazila na uzvišenju…

Pre svoje smrti, Vašington je imanje ostavio svom ličnom sekretaru, Tobijasu Liru i njegovoj supruzi, koja je bila nećaka Marte Vašington. Veličanstveno imanje koje zauzima prostor od 16.5 hektara nazvano River View, sada se može kupiti po ceni od 60 miliona dolara.

Vila koja se nalazi na ovom imanju nije originalna struktura, već je novogradnja koja je dobila federalni stil zahvaljujući arhitekti Džimu Rilu. Detalji tog perioda, poput kasetiranih plafona, drvenih podova i lučnih vrata i prozora, a koji se mogu videti svuda, deluju kao da su bogati istorijom.

Prilaz za automobile oivičen kamenjem stvara impresivni foršpan samoj vili, u kojoj će vas sala za prijem i veličanstveno stepenište jednostavno oduševiti. I dok vila svakako zadržava neke od svojih istorijskih detalja, njen enterijer je generalno moderan. Veličanstvena i prostrana kuhinja dobila je dva ostrva sa radnim pločama od crnog kamena, dve sudopere i vrhunske aparate. Koliko god da poželite da se zadržite u njoj, znajte da će vas mamiti ambijent svih drugih prostorija koje se ovde nalaze. Prozračna dnevna soba oivičena je prozorima kroz koje se pruža pogled na travnjake i vodenu površinu. Udobna soba za bilijar takođe je dobila panoramske prozore, kao i dva televizora i savršeno opremljeni bar. Biblioteka dekorisana drvenim panelima akcentovana je kaminom i udobnim kožnim sofama.

Kada se radi o fitnes sali, tu se nalazi velika teretana sa pogledom, kao i bazen, sauna, parna soba i spa. Privatni bioskop takođe pruža neverovatni komfor poput ostatka ovog doma, nadomak kog se nalazi kuća za goste sa tri spavaće sobe i tri kupatila.

Skoro sve prostorije otvaraju se prema dvorištu, dok glavne terase jednostavno mole da na njima organizujete svečane događaje. Ružičnjaci koji su nekada krasili ovu vilu su ponovo kreirani zahvaljujući tlocrtima koji su pronađeni unutar vile. Privatni dok se takođe nalazi u neposrednoj blizini, baš kao i privatna plaža koja je dodatno ojačana kako bi se sprečila dalja erozija.

Promišljeni i progresivni sistemi akcentuju čitav ovaj dom. Tu je geotermalni sistem grejanja, moderni bunar i dodatni generatori električne energije, dok bezbednosni, zabavni i pomoćni sistemi dolaze ispunjeni najmodernijim tehnologijama.

Sa cenom od 60 miliona dolara, ovo imanje sa sedam spavaćih soba i trinaest kupatila, najskuplje je u svom delu sveta.