Na prodaju najukletija kuća Irske

Imamo sjajne vesti, koje će možda uznemiriti ljude koji pate od fazmofobije, kojima preporučujemo da ne čitaju dalje – stvari će krenuti natprirodnim tokom i uroniti pravo u svet nekretnina…

Najukletija kuća Irske, Loftus Hall, našla se na tržištu i može biti vaša sa svim svojim elementima, po ceni od 3 miliona dolara. Iskreno rečeno, to nije prevelika cena za džordžijansku vilu sa dvadeset dve spavaće sobe, smeštene na jugoistočnoj ivici ostrva. Ipak, legenda koja je poznatija od samog imanja, govori mnogo više o svemu tome. Prema priči, jedan posetilac (Sotona), sakrio se u ovoj vili od nevremena. Kada je ušao unutra, vlasnici kuće nisu želeli da ga izbace po tako lošem vremenu, pa su mu ponudili da odigraju partiju karata. Vlasnica je ispustila jednu kartu ispod stola i sagla se da je podigne, kada je videla neverovatni prizor – stopala njihovog nezvanog gosta zamenjena su koptima, nakon čega je njihov gost magično nestao u plamenu kroz plamen i oblak dima.

Nažalost, ona je bila očarana Sotonom i zbog toga je izgubila razum, da bi kasnije bila zaključana u sobi sa tapiserijama protiv svoje volje. Nekoliko godina nakon toga, ona je preminula, dok je horor koji ju je zadesio nastavio da se događa – vekovima nakon toga, stganari vile su tvrdili da vide njen duh kako luta imanjem tokom noći.

Ukoliko kojim slučajem neverujete u natprirodno ili paranormalno, ovo mesto je pravi draguj, nastao 1170.godine, i ujedno je jedna od najvećih turističkih atrakcija regiona. Osim toga, vila izgleda savršeno, okružena je imanjem od 63 hektara. Ima svoju privatnu obalu i veličanstveno uređene travnjake. Vlansici vile trenutno intervjuišu potencijalne kupce, a izjavili su da oni neće odabrati kupca, već će to uraditi sama kuća.