Na prodaju minijaturna i ultra luksuzna kuća u Engleskoj

Ukoliko vam je ikada bio potreban dokaz da luksuz dolazi u svim veličinama i formama, ovaj londonski dom će vam savršeno poslužiti u te svrhe…

Nazvana “najmanjom kućom engleske”, ova simpatična struktura u koloritnom kraju Sheperd’s Bush upravo se našla na prodaju po ceni od 1.3 miliona dolara. Sa upečatljivom kraljevski plavom fasadom, kuća, koja se nalazi u ulici Goldhawk Road, široka je samo 1.82 metra, što znači da većina ljudi koji se usude da je posete i legnu na njen pod, mogu dotaći dva suprotna zida.

Na prvi pogled, ona deluje kao rezidencija za Slender Mana, ali je zapravo vrlo komforna i luksuzna, zahvaljujući svom umešnom i kvalitetno isplaniranom dizajnu. Posed, koji je originalno bio prodavnica šešira pre nego što je pretvoren u dom od strane čuvenog modnog fotografa Jirgena Telera, sastoji se od pet spratova i proteže se do zadnjeg dela ulice.

“Neki se brinu da će se osećati klaustrofobično u kući ove širine, ali zapravo, ona je osmišljena kao visoko funkcionalni prostor, poput luksuznih jahti”, stoji u zvaničnom opisu.

Počevši od dna, podrumski nivo sadrži kuhinju, trpezariju i skrivenu baštu u dvorištu, dok je prizemlje posvećeno modernoj sobi za prijem gostiju. Ako se uputite uz stepenište, prvi sprat će vam ponuditi radnu sobu, malu spavaću sobu i otvorenu terasu. Nakon još nekoliko koraka prema gore, naići ćete na drugi sprat koji se sastoji od kupatila sa garderobom i odvojenim tušem, a povrh svega toga, nalazi se glavna spavaća soba koja okupira čitav treći sprat i sadrži ugradni krevet.

Ovaj posed u sebi spaja modernističku estetiku sa predivnim periodnim elementima, poput parketnih podova i originalne dekorativne kade. Kada se radi o komforu, kuća nudi centralno grejanje i vrhunske kućne aparate, koji su takođe deo ove priče.

Sa cenom koja doseže skoro 1.300 po kvadratnog stopi, svakako možemo reći da ona nije jeftina, već je jednaka ceni koju Njujorčani plaćaju za svoje stilske rezidencije. Osrednji dom na Menhetnu koštaće vas oko 1.372 dolara po kvadratnoj stopi, ali verujemo da biste ovako malenu kuću teško mogli da pronađete u Velikoj Jabuci.

Luxury Experience