Modularna vikendica koja vam pomaže da se ujedinite sa prirodom

Više slika

Više slika

Concrete i Center Parcs predstavljaju Center Parcs vikendicu, mesto za okupljanje u srcu prirode u Parc Bispinger Heide u Nemačkoj.

Center Parcs, poznat po svojim porodičnim odmaralištima u srcu prirode, želeo je da unapredi svoju ponudu za širi auditorijum. Kao odgovor na to, Concrete je razvio novu i inovativnu generaciju prototipnih vikendica, preispitujući klasični Center Parcs bungalov.

Prototip je izgrađen u Parc Bispinger Heide u Nemačkoj i sada je dostupan za iznajmljivanje gostima. Inspirisan originalnim dizajnom holandskih arhitekata Van den Broek i Bakema, Concrete je stvorio savremeno iskustvo, usmereno ka temama zajedništva i prirode. Concrete donosi svoje ekspertize u modularnoj konstrukciji u projekt Center Parcs, kreirajući vikendicu koja je održiva, lako se gradi i koja ima veoma malo uticaja na svoje okruženje.

Pronađite sebe u srcu prirode

U srcu novog dizajna je koncept nalaženja sebe u prirodi. Ideja je bila stvoriti prostore gde gosti mogu da se odvoje od užurbanosti svakodnevnog života i ponovo se povežu sa sobom. Nova vikendica to postiže besprekornim spajanjem unutrašnjih i spoljnih prostora. Fasadom od poda do plafona pružaju se veličanstveni pogledi na okolnu prirodu, čineći spoljašnjost kao produžetak dnevnog boravka.

Modularna vikendica za svesno življenje

Vikendica se sastoji od dva prefabrikovana modula koji sadrže sve neophodno - kuhinju, više spavaćih soba i kupatila. Moduli su povezani dnevnim boravkom, koji omogućava prirodnom okruženju da prodre. Dnevni boravak nije samo prostor za povezivanje, već i srce vikendice, budući da je okupan prirodnom svetlošću kroz prostrane prozore koji omogućavaju pogled napred i nazad. Svaka strana kuće nudi drugačiji pogled na prelepu šumu izvan nje. Ispred dnevnog boravka, spoljni privatni trem nudi gostima intimni prostor za uživanje na otvorenom. Osim inspirativnih pogleda, vikendica nudi zaista duboko iskustvo u prirodi.

Promovišući zajedništvo, dnevni boravak je dizajniran oko centralnog velikog trpezarijskog stola, savršenog za društvene igre nakon večere. Modularna ugaona garnitura, inspirisana ikoničnim stilom Center Parcs iz 1970-ih, ponovno je osmišljena kao višenamenski kauč koji gosti mogu konfigurisati u personalizovane rasporede sedenja, zadovoljavajući sve potrebe savremene porodice.

Projekat je dizajniran prema principu modularne prefabrikacije, sa hibridom 2D elemenata i 3D modula koji se kreiraju van lokacije i brzo se sastavljaju u slikovitom prirodnom okruženju. Vikendicu je lako instalirati na mestu, što omogućava da bude spremna za goste za manje od 2 nedelje.

Arhitektura vikendice je jednostavna i nenametljiva, održavajući tradiciju modernističke arhitekture Van den Broeka i Bakeme, i osiguravajući da priroda ostane glavna tačka. Uticaj originalnih arhitekata takođe je vidljiv u pažljivoj grupaciji. Prihvatajući Bakeminu omiljenu tehniku, vikendice su raspoređene u stepenastom rasporedu, obezbeđujući privatnost tako što zaklanjaju poglede između susednih struktura. Raspored takođe sprečava terase da se međusobno ometaju, čuvajući ukupan osećaj spokoja.

Održiv dizajn

Vikendica je pažljivo dizajnirana sa snažnim naglaskom na održivost i minimalnu potrošnju energije. Prvo, ona ima visokokvalitetnu izolaciju koja minimizira gubitak toplote i maksimizira energetsku efikasnost. Osim toga, koriste se samo materijali organskog porekla, što ne samo da smanjuje ekološki otisak, već doprinosi i zdravijem unutrašnjem okruženju. Konstantna upotreba drveta kako na spoljnjem tako i na unutrašnjem delu, briše razliku između enterijera i eksterijera, jačajući vezu sa prirodom. Kameni pod, plafon od laminiranog drveta (CLT) i obloga zidova od smreke uspostavljaju vremenski neutralnu paletu boja. Upotreba trajnih i visokokvalitetnih materijala minimizira potrebu za čestom zamenom i održavanjem.

Što se tiče snabdevanja energijom, vikendica funkcioniše isključivo na električnu energiju, koristeći fotovoltaičke ćelije na krovu i toplotnu pumpu za grejanje i hlađenje. Sve ove karakteristike doprinose ekološki prijateljskom i održivom boravku, s očuvanjem okoline u njenoj srži.

Luxury Experience