Moderna vila vredna 45 miliona dolara ima bazen sa staklenim dnom iznad vatrenog ognjišta

Kuća „Apogee“ na planini Vejl je pravi raj za ljubitelje prirode i skijanja.

Završena krajem 2019. godine nakon veoma složene četvorogodišnje izgradnje, ovo savremeno remek-delo bogato staklom, od 880 kvadratnih metara izgrađeno je na dve parcele samo nekoliko minuta udaljeno od padina planine Vejl i posebno je dizajnirano da naglasi planinski način života u Koloradu.

U četvorospratnoj kući, ceo sprat je posvećen spa centru. Izrađen je u italijanskom stilu sa hidromasažnom kadom. U blizini su sauna i parna soba obložena kedrom, a kada treba da pokrenete noge pre napornog dana na stazama, tu su sala za fitnes i studio za jogu. Vlasnici su želeli da spa centar izgleda kao u najboljim butik hotelima u Evropi.

Sam dom je dizajnirao lokalni arhitekta Hans Berglund, koji je specijalizovan za elegantne i visokotehnološke savremene strukture. Zadatak da izgradi lukusznu vilu na strmoj padini, pored planine, pripao je kompaniji Shaeffer Hyde Construction. Kompanija je takođe osmislila složenu instalaciju bazena, koji je isporučen u tri dela i morao je da bude podignut visoko preko vrha kuće – u debelom snegu – i nežno spušten na planiranom mestu. Zapanjujući bazen u Apogee vili proteže se na impresivna 23 metra i ima prozirno akrilno dno. Ispod bazena se nalazi ognjište tako da možete sedeti oko vatre i gledati gore i videti nebo ili zvezde – ili bilo koga ko se kupa.

Kompanija je takođe dobila zadatak da instalira skoro 7.000 kvadratnih metara troslojnih, kliznih čeličnih termalnih vrata i prozora od čuvenih italijanskih stručnjaka. Ono što je izvanredno je da su veliki, klizni prozori u skoro svakoj prostoriji od poda do plafona. Kada su otvoreni, imate osećaj kao da živite napolju.

Kuća takođe ima preko 650 kvadratnih metara terasa, pri čemu sve dolaze sa grejanjem. Kada padne sneg, topi se za nekoliko minuta. Terase, posebno one na nivou bazena i četvrtom spratu nude zadivljujući pogled na okolne planine, ski staze i spektakularan snežni lanac Gore, deo stenovitih planina Kolorado. Za najbolji pogled u kući, možete otići liftom do staklene krovne terase četvrtog sprata, gde se nalazi kuhinja na otvorenom i kamin.

Kuća ima pet spavaćih soba sa sopstvenim kupatilom raspoređenih na tri sprata, dok je glavni apartman na nivou bazena najspektakularniji. Do njega se stiže dugim čeličnim mostom obloženim staklom, a sadrži spavaću sobu, garderobu, privatnu kancelariju, vinsku sobu sa kontrolisanom temperaturom i dugačko glavno kupatilo sa ogromnim prozorima.

Još jedna značajna karakteristika kuće su dve garaže sa prostorom za četiri automobila, kao i natkriveni parking za još četiri. A da biste oprali svoje terence, postoji prostor za pranje automobila koji se nalazi blizu tuša za pse.

Iako je kuća završena krajem 2019. godine, izašla je na tržište za 45 miliona dolara samo šest meseci kasnije, u junu 2020. Nakon što niko nije bio zainteresovan za kupovnu, skinuta je i ponovo uvrštena na listu prošlog meseca za istih 45 miliona dolara.

U galeriji pogledajte kako izgleda impresivna vila na planini Vejl, koja je tokom zime, ali i leti magično mesto za život.

Luxury Experience