Moderna kuća vredna 10 miliona dolara sa Tesla solarnim krovom

Oni koji vole arhitekturu, dizajn i prirodu ne moraju da prave kompromis sa ovim imanjem.

Smešten u Santa Barbari u Kaliforniji, dom se nalazi u četvrti Hope Ranch, na parceli od 1,5 hektara. U pitanju je novogradnja sa pet spavaćih soba, šest kupatila i preko 750 kvadratnih metara stambenog prostora koji sadrži prostranu kuhinju, dnevni boravak sa trpezarijom i garažu za pet automobila.

Dom je pomno izrađen od visokokvalitetnih materijala i ima hrastove podove od širokih dasaka, klizna staklena vrata, prozore od poda do plafona, kamene kamine, kamene detalje na fasadi kuće i ormare po meri. Raspored je takođe promišljeno dizajniran, tako da oblik kuće stvara unutrašnje dvorište koje uključuje prelep bazen, spa centar, gostinjsku kuću sa kuhinjom i prostrani travnjak. Mesto je takođe izuzetno privatno jer je dvorište izgrađeno na padini, stvarajući vaše sopstveno utočište na otvorenom.

Među ostalim karakteristikama kuće su sauna u primarnom kupatilu, biblioteka, kuhinja i teretana iznad garaže za pet automobila. Ovaj predivan dom dobija puno prirodne svetlosti kroz staklene prozore i vrata, dok visoki plafoni takođe čine da izgleda veoma prostrano.

Ono što ovaj dom izdvaja od drugih je činjenica da ima jedan od prvih Tesla solarnih krovova u okrugu Santa Barbara. Tesla solarni krovovi ne prave kompromis u pogledu estetike i mnogo su diskretniji od tipičnih solarnih panela što ih čini posebno traženim za domove ovog kalibra.

Hope Ranch takođe omogućava stanarima pristup svojim brojnim sadržajima, kao što su teniski tereni, teren za golf, staze za jahanje i privatni klub, zajedno sa privatnom plažom. Obalna zajednica od 2.000 hektara ima neverovatno velika imanja, od kojih neka gledaju na Tihi okean ili su izgrađena visoko na litici što stanarima pruža mogućnost da uživaju u predivnim pogledima.