Moderna arhitektonska oaza

Više slika

Više slika

Havre Montcalm je moderna arhitektonska oaza sa potpisom MU Architecture. Ovaj projekat se sastoji od elegantnih i mirnih rezidencija smeštenih u srcu veličanstvenih Laurencijskih planina u Kvebeku...

Kolekcija od 62 rezidencije, koja će se nalaziti na 184 hektara prirode, crpi inspiraciju iz planinskog terena i osvetljenih proplanaka, kao i iz istorije i porodičnih vrednosti vlasnika. Samo 20 kilometara od Mont-Tremblanta, imanje se stapa sa okolnom šumom, pružajući veličanstvene poglede na Laurencijske planine, kao i privilegovan pristup stazama, jezeru Biven, Aerobik Koridor Parku, i mnoštvu kulturnih i otvorenih aktivnosti.

Neravan teren, sa promenljivom vegetacijom i zadivljujućim pogledima na okolne planine, čini ovo mesto jedinstvenim. MU Architecture i Projet Paysage su imali zadatak da osiguraju da se arhitektura integriše u postojeći pejzaž uz minimalnu intervenciju na terenu. Naizmenično postavljajući tipologije kako bi se uklopile u topografiju terena, pažljivo postavljanje kuća minimalno menja lokaciju, dok ističe njene prirodne komponente.

Kreiranje privatnog puta, koji vijuga kroz teren, omogućava prilagođavanje nagibu i neravnom terenu. Tako su rezidencije raspoređene od dna do vrha brda u obliku serpentine, optimizujući prostor i osiguravajući da svaka od njih ima zadivljujući pogled na prelepu dolinu ispod. Raspored je pažljivo planiran kako bi se postigla ravnoteža između privatnosti i pristupačnosti, uz očuvanje prirodnog pejzaža.

Prozor ka prirodi

MU Architecture je dizajnirao četiri tipologije za ovu lokaciju koje se razlikuju u zavisnosti od terena na kojem je izgrađena kuća. Prva tipologija ima jedan nivo i podignuta je od tla kako bi se sačuvao postojeći topografski izgled i minimizirao uticaj. Ostale tri tipologije su smeštene u planinskom nagibu sa stvaranjem baštenskog nivoa. Dok je prva tipologija uzdignuta kako bi se stvorio utisak lebdenja iznad ravnice, ostale tri su ukorenjene u zemlji i nude dnevne prostore i poglede na dva nivoa kuće, omogućavajući fluidniji dijalog između unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora. Tipovi 3 i 4 zadržavaju izdužen oblik, dok tipovi 1 i 2 potiču iz iste arhitektonske premise, ali sa strukturom koja se proteže u obliku slova "L", omogućavajući dodavanje dve ili tri spavaće sobe, integraciju dvostruke garaže na kraju, beskonačnog bazena (opcija za tip 2) i saune (samo za tip 1). Modeli se kreću od 1,133 kvadratna metra do 4,131 kvadratna metra i sadrže dve do pet spavaćih soba, sa mogućnošću pretvaranja u kancelariju ili teretanu.

Različite rezidencije Havre su pogodne za kratke odmore, kao i za produžene boravke sa porodicom ili prijateljima. Individualne veličine zemljišta se kreću od 1.2 do 6 hektara, osiguravajući utočište prirode za svaki dom i pružajući stalan osećaj povezanosti sa prirodom.

Havre 4

Podignuta od tla kako bi se stvorio utisak lebdenja iznad ravnice, loža ograničena na jedan sprat izgleda kao da je pažljivo postavljena u svoj prirodni pejzaž. Obložena metalnim ljuskama, zaštićena je od prirodnih elemenata i uživa u panoramskim pogledima na otvorenu i bujnu ravnicu. Posebno dizajnirana kao osnovna premisa za sve lože u razvoju, njena moderna i elegantna arhitektura skromno se integriše u svoje mesto. Havre Montcalm doslovno nudi prozor ka prirodi, i bastion mira poziva one koji provode vreme tamo da budu umireni spokojem tog mesta.

Havre 3

Dizajniran da se uklopi u planinske padine, ovaj chalet prostire se na dva nivoa i diskretno uključuje nadstrešnicu za automobil sa zadnje strane. Chalet nudi tri spavaće sobe, uključujući glavnu spavaću sobu u prizemlju, kao i sobu za igru i bar na nivou bašte. Dok je gornji salon impresivan sa svojim pogledom koji dominira pejzažom, onaj na nivou bašte nudi veću privatnost i delikatno se integriše u neravan teren.

Havre 2

Ova nova tipologija sa četiri spavaće sobe, direktno izvedena iz glavnog modela, proteže strukturu zgrade u obliku slova "L", omogućavajući dodavanje dve spavaće sobe i integraciju dvostruke garaže na kraju. Kreirano unutrašnje dvorište je orijentisano prema pogledima, nudeći stanarima dvorište zaštićeno od radoznalih komšija ili prolaznika. Glavna spavaća soba, strateški postavljena na spratu, uživa u zadivljujućim pogledima na planine i okruženje. Ovaj chalet, sa višestrukim dnevnim prostorima, idealan je za malu porodicu.

Havre 1

Kao najveća i najluksuznija ponuda, ova jedinstvena tipologija kolibe nalazi se samo na vrhu imanja, gde su parcele veće i pogledi najimpresivniji. Oblik slova "L" omogućava dodavanje gostinjske sobe u prizemlju. Ova koliba takođe sadrži saunu i bazen, i predstavlja oličenje relaksacije i šumskog utočišta.

Spoj unutrašnjeg i spoljašnjeg

Moderne kuće MU Architecture pozivaju na kontemplaciju i opuštanje, sa jednostavnim i elegantnim enterijerima koji uključuju visoke plafone od kedra, peć na drva i kuhinjske ormare po meri. Dok privatni prostori i spavaće sobe nude mirne poglede na šumu, kako u prizemlju, tako i na nivou bašte, zajednički prostori mogu funkcionisati kao mesta za okupljanje, opremljena velikim prozorima koji gledaju na otvoreni pejzaž. Zajednički prostori se takođe mogu proširiti na terasu i u dvorište, čineći prelaz između unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora glatkim, dok su još uvek zaštićeni od elemenata krova koji obavija projekat i definiše njegovu jedinstvenost. Spoljašnje uređenje je minimalističko kako bi se osiguralo da se izgrađeni pejzaž spaja sa postojećim prirodnim pejzažom, ističući prirodne komponente lokacije. Unutrašnje dvorište je orijentisano prema panorami, dok je zaštićeno od pogleda.

Luxury Experience