Minimalistički dom zasnovan na geometrijskom dizajnu i modernom luksuzu

Za arhitektonski studio Miguel Ángel Aragones funkcionalnost je od ključnog značaja za svaki moderan dom.

Fokusirajući se na ovo gledište i formirajući specifičan izgled sa kojim se tim suočava sa trenutnom arhitekturom, luksuz na kraju ima glavnu reč u svakom projektu koji završi ovaj biro koji se smatra jednim od najuspešnijih u poslednjih nekoliko godina.

Pogled na dosadašnje radove biroa uverava nas u sve za šta se zalaže. Čiste linije, neutralne nijanse sa najkarakterističnijom belom, vidljiva funkcionalnost i minimalistički elementi čine većinu njegovih dela, koja jasno pokazuju njegov potpis dizajna.

Pre nekoliko meseci, arhitekte studija dovršile su dizajn kuće u centralnom Meksiku, koja se sada karakteriše kao potpuno moderno okruženje, zasnovano na geometrijskim linijama i savremenom luksuzu.

U zelenom naselju Boskues de las Lomas, Meksiko, ovaj trospratni dom "obuhvata" minimalizam sa svojom belom paletom, kubističkom geometrijom i jednostavnim enterijerom. Ono što izdvaja delo od brojnih arhitektonskih primera modernog minimalizma je skulpturalni osećaj geometrijske apstrakcije koji prožima kuću.

Vlasnici su ovoj vili dali ime "Rombo III“. Eksterijer je u savršenoj harmoniji sa enterijerom, a to je zbog ogromnih prozora koje je odabrao dizajnerski studio.

Bela boja je glavni junak na većini mesta i to daje kući čist karakter koji nas inspiriše. Funkcionalnost je takođe jedan od dominantnih elemenata, čineći svakodnevni život porodice što je moguće lakšim.

Čitava spokojna atmosfera postaje još zanimljivija zahvaljujući malim dodacima. Među njima su umetnička dela koja su zauzela svoje mesto na raznim površinama u kući. U međuvremenu, mermerne površine daju osećaj luksuza.

Kuća je „preplavljena“ prirodnim svetlom i emituje vitalnost. Vidimo da svaki prostor ima svoju priču da ispriča, zahvaljujući jedinstvenim statuetama i amblematskim figurama koje čine čitavu dekoraciju, ali i dodirima koji dokazuju strast vlasnika prema magiji i umetnosti - starijoj i modernijoj.

U galeriji pogledajte fotografije ove impresivne bele vile.