Minimalistička vila Calm sa trougaonim bazenom u Teheranu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UFO Studio (@studio_ufo)

Smeštena u živopisnoj oblasti Lavasan u Teheranu, Vila Calm se pojavljuje kao svetionik moderne arhitekture, koji je vešto dizajnirao Ufo Studio.

Pod vođstvom renomiranog arhitekte Bahmana Behzadija, ova predivna vila je smeštena usred prostrane bašte od 3200 kvadratnih metara, nudeći utočište i beg od užurbanog gradskog života.

Sama vila se prostire na 520 kvadratnih metara na dva pažljivo planirana sprata. U prizemlju se nalaze glavni zajednički prostori, dizajnirani za besprekornu interakciju i funkcionalnost. Dok se penjete na prvi sprat, dočekaće vas prostrane spavaće sobe, od kojih je svaka napravljena da pruži privatnost uz maksimalnu udobnost.

Jedinstveni aspekt dizajna vile Calm je njeno centralno pozicioniranje u bašti i okružena je prirodom sa svih strana. Ovo postavljanje nije samo estetsko već i strateško, u skladu sa lokalnim građevinskim standardima koji dozvoljavaju otvore na sve četiri strane. Takav raspored obezbeđuje dovoljno prirodnog svetla i nudi nesmetan pogled na bujnu okolinu.

Topografija lokacije predstavlja relativno strm nagib, što je dizajnerski tim pretvorio u kreativnu prednost. Glavni deo vile se nalazi na padini, omogućavajući stanarima da uživaju u pogledu na uzvišenje. S druge strane, ulaz i bazen su pametno integrisani u samu padinu, poboljšavajući i funkcionalnost i estetiku vile.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UFO Studio (@studio_ufo)

Ova promišljena integracija sa pejzažom osigurava da vila Calm nije samo mesto za život, već platforma za posmatranje i divljenje lepoti Lavasana. Pažljivo razmatranje nagiba takođe pokazuje posvećenost Ufo studija ekološki svesnom dizajnu, minimizirajući narušavanje zemljišta uz maksimalnu estetsku privlačnost.

Predviđena za završetak ove godine, Vila Calm nije samo privremena građevina, već i stalni element u arhitektonskom pejzažu Teherana. Projekat obećava dugovečnost i izdržljivost, sa ciljem da ostane centralni deo regiona Lavasan za generacije koje dolaze.

Ufo Studio i arhitekta Bahman Behzadi ponovo su postavili visoke standarde za stambeni dizajn u Teheranu sa projektom Vila Calm, spajajući funkcionalnost sa vrhunskim dizajnom na jednom od najmirnijih lokacija u gradu.

Luxury Experience