Minimalistička kuća na Floridi koja asocira na luksuzno odmaralište

Dizajn studio Seibert Architects, P.A. sa sedištem na Floridi, decenijama je jedan od najuspešnijih te vrste i to nije slučajno! Savremeni „tretman“ koji arhitekte primenjuju na svakoj kući, postaje razlog zašto se njihova dela ističu širom sveta.

Studio je nedavno završio projektovanje kuće iz snova, koja se nalazi nekoliko metara od njihovog sedišta. U pitanju je porodična kuća kojoj je u dizajnu pristupljeno na minimalistički način, pa je reč o neverovatno modernom konačnom rezultatu, koji služi kao savršen izvor inspiracije za letnju sezonu koja je na pomolu.

Kuća se nalazi u Sarasoti, jednom od najvećih gradova na celoj Floridi. Kuća "svim srcem prihvata" minimalizam svojom belom paletom, kubističkom geometrijom i jednostavnim enterijerom. Ono što ovaj dom izdvaja od brojnih arhitektonskih primera modernog minimalizma je skulpturalni osećaj geometrijske apstrakcije koji prožima celu kuću.

Na prvi pogled možete primetiti da je eksterijer u savršenoj harmoniji sa enterijerom i to zahvaljujući ogromnim prozorima koje je izabrao dizajnerski studio. Bela je protagonista na većini mesta i to daje kući čist karakter koji nas inspiriše. Funkcionalnost je takođe jedan od dominantnih elemenata koji čini svakodnevni život porodice što lakšim.

Izgrađena u oblasti koju karakteriše mir koji vlada u atmosferi, kuća podseća na idilično letovalište - idealno za letnje dane i potpuni kontakt sa elementima prirode.

Pre svega, ono što budi naše interesovanje su divni i veoma uredni otvoreni prostori. Veliko drveće stvara uglove sa hladom, cveće i impresivne palme daju šarenu i bajkovitu dimenziju. Kada zavirite u enterijer, čini se da se isti magični osećaj nastavlja i kulminira. Zajedno sa prljavo belim elementima, našu pažnju privlače ultra moderni dekorativni predmeti, koji su u zemljanim tonovima – potpuno kompatibilni sa ostatkom scene – i stvaraju totalni rezultat kojem ne možemo prestati da se divimo.

Vila je idealno okruženje za odmor, koje savršeno odgovara konceptu „slow living“ i daje još jednu, mirniju dimenziju svojom elegancijom. Ukratko, svaki detalj kuće je posebno dizajniran da odiše opuštenom i bezbrižnom letnjom atmosferom.

Pogledajte galeriju u kojoj možete pronaći još fotografija kuće!

Luxury Experience