Mediteranska romansa na obali okeana

Plaža Loon Point na obali Pacifika dom je dve najskuplje kuće u Kaliforniji.

Nazvane Ocean View i Bellevue, zajedno stvaraju jedinstveno mesto, kombinujući mediteransku arhitekturu sa prekrasnim pogledom na zalazak sunca nad okeanom, za koji kažu da je jedan od najlepših na svetu.

Kalifornija zaista ima neverovatno tržište nekretnina. Najskuplje kuće nalaze se u San Francisku, a zatim slede San Hoze, Okland i Los Anđeles prepun slavnih. Ipak, najvredniji dom u se ne nalazi ni u jednom od gore navedenih gradova.

Kuće Ocean View i Bellevue, zajedno The Sanctuary izgrađene su u malom gradu Karpinterija u okrugu Santa Barbara, oko 130 kilometara od užurbane metropole Los Anđelesa. Grad je poznat kao raj za holivudske zvezde - na primer, Džordž Lukas, Elen Dedženeres i Ešton Kučer ovde imaju svoje domove.

Zemljište ukupne površine 90.000 kvadratnih metara takođe uključuje skoro 700 metara obale okeana. Imanje je podeljeno na pet parcela, na kojima se nalaze obe kuće, povezane privatnim putem. Obe vile su pažljivo dizajnirane kako bi što bolje iskoristio okolni pejzaž i neposredna blizina okeana. Njihova arhitektura se odnosi na mediteranske vile, tako da romantike definitivno ne nedostaje. Korišćeni su samo najbolji materijali - terakota krovne pločice, izložene drvene grede na plafonu, podovi od tvrdog drveta i spojni hodnici obloženi kamenom zajedno sa mermernim akcentima donose dašak rustične elegancije u domove.

U isto vreme, obe rezidencije su okupane dnevnom svetlošću, koju pruža otvoreni životni prostor zajedno sa velikim francuskim prozorima. Dve rezidencije nude deset spavaćih soba, 21 kupatilo i 1.300 kvadratnih metara enterijera. Na terenu se nalazi i veliko prirodno jezero koje privlači stanovnike lokalne faune, posebno patke i čaplje.

Sve u svemu, nije ni čudo što su kuće The Sanctuary među najskupljim za kupovinu.

Luxury Experience