MBM Kuća: Savršena kombinacija prošlosti i sadašnjosti

Više slika

Više slika

U srcu Montreala, MXMA Architecture & Design zajedno sa Chamberland Design predstavljaju MBM Kuću, englesku vilu koja nas neodoljivo podseća na period između 1479. i 1607. kada je Tudor stil bio dominantan u Engleskoj.

Vlasnici, porodica sa šestoro dece, odlučili su da napusti južnu obalu Montreala kako bi se približili centru grada. Preseljenje je osmišljeno kako bi unapredilo njihov kvalitet života kroz održiviji način življenja, lakši pristup lokalnim uslugama, smanjenje vremena putovanja i korišćenje ekoloških prevoznih sredstava.

Smeštena na zapadnom obronku planine Rojal, blizu Kraljičinih vrtova, MBM Kuća pruža zadivljujući pogled na grad. Ova građevina deli susedstvo sa istorijskim domovima poput T.W. McAnulty Kuće i James Edmund Dodd Kuće, koja je posebno značajna zbog posete Kraljice Majke osamdesetih godina prošlog veka.

Sagrađena 1936. godine, MBM Kuća je izvanredna građevina od kamena koja se uzdiže na dva sprata. Njena arhitektura je dragocena i čuva bogatu građevinsku baštinu Montreala. Unutrašnjost kuće tokom godina je izgubila svoj originalni izgled zbog brojnih prepravki. Nekada uvezane prostorije postale su lavirint razdvojenih prostora.

Iako su prvobitno planirali manje renovacije, temeljna inspekcija kuće pokazala je brojne probleme. Vlasnici su razmatrali prodaju, ali su se na kraju odlučili za obnovu, privučeni jedinstvenim karakterom i idealnom lokacijom doma.

Da bi zadovoljio potrebe klijenata, arhitekta je preduzeo potpunu unutrašnju renovaciju. Osavremenjena kuhinja, trpezarija i dnevna soba su oblikovane u "L" obliku, obezbeđujući obilje svetlosti tokom dana. Kuhinja je moderno opremljena, kombinujući funkcionalnost i estetiku koja nadahnjuje čitavu unutrašnjost kuće.

Arhitekta je transformisao originalni ulaz i stepenište, stvarajući elegantno crno stepenište koje povezuje sve nivoe kuće.

Korišćenjem postojećih prozora, arhitekta je osigurao protok prirodne svetlosti kroz kuću, dok u kupatilu, ogromni prozor omogućava pogled na vrt i reku Svetog Lovrenca.

U ovoj elegantnoj kući, svaka soba ima svoju paletu boja i atmosferu, od plave biblioteke do roze kupatila u potkrovlju. Arhitekte su potpuno transformisale podrum, pretvarajući ga iz mračnog prostora u svetlo i toplo okruženje.

Renovacija MBM Kuće zahtevala je pažljivo balansiranje između očuvanja i modernizacije, pa stoga savršeno kombinuje tradiciju i modernost, stvarajući klasični ambijent sa modernim evropskim enterijerom. Transformacija je dokaz magije koja se javlja kada se istorija sretne sa modernošću.

Luxury Experience