Maštovita i luksuzna vila na sred jezera

Vile pored vode verovatno su najtraženija vrsta nekretnine širom sveta…

Za mnoge ljude, život u jednom takvom zdanju je ostvarenje snova, ali vila koju vam danas predstavljamo, smeštena usred planinskog jezera, podiže čitavu priču na sasvim novi nivo. Nemački 3D dizajner, Bendžamin Špringer iz kompanije Exorbitart, zapravo je vizuelizovao jedan takav plutajući dom, koji će definitivno probuditi uzbuđenje u  mnogima.

Nazvan The Shelter, ovaj projekat luksuzne kuće osmišljen je za dve nedelje. Glavna inspiracija koja stoji iza njega jeste fotografija jezera koju je napravio Mihael Šojer, zahvaljujući kojoj je nastala ideja kreiranja luksuznog doma koji pluta po njegovog površini.

Ova skrivena lokacija do koje se može doći samo brodom dala je dizajneru priliku da ostvari brojne kreativne mogućnosti. Privatnost ne bi trebalo da bude problem na ovakvoj lokaciji, pa su zidovi kreirani od stakla sjajni dodatak, maksimizujući pritom pogled i unosivši izobilje prirodne svetlosti u životni prostor. Zavese su dodate samo zarad stvaranja hladovine.

Dizajn enterijera je zaista privlačan i inspirativan, sa svim životnim prostorima lociranim oko vijugave linije koja se proteže kroz centralni deo kuće, dok se sa preotale dve strane nalaze zgodne drvene palube. U enterijeru, teksture inspirisane drvetom dodaju savremenu vibraciju dizajnu, dok moderne pogodnosti osiguravaju komfor.

Ovaj plutajući dom sa ograničenim prisutpom predstavlja kreativni arhitektonski koncept, koji u suštini predstavlja privatno kraljevstvo, daleko od buke i gužve. Dizajner je uspeo da postigne prefinjeni nivo fotorealizma u svom projektu, koji detaljnije možete istražiti na linku.

Foto: Benjamin Springer/Exorbitart