Luksuzni starački dom na Menhetnu izgleda kao hotel sa 5 zvezdica

Privlačan onima koji žive luksuznim stilom života, Apsley dom za starije osobe, će imati 156 dobro dizajniranih rezidencija i niz kulturnih programa.

Obično domovi za stare nisu luksuzni i ne pružaju najbolju udobost i sadržaje, ali nekoliko programera i dizajnera rade zajedno kako bi podigli zajednice za starije osobe na više nivo, pogotovo za one koji su navikli na luksuzan način života.

Apsley je najnoviji luksuzni smeštaj za starije osobe na Menhetnu koji ne žele da prave kompromis u pogledu luksuznog načina života kako stare. Takođe obezbeđuje članovima porodice da njihovi voljeni dobijaju najbolju negu. Razvijen od strane Hines, Welltower i Sunrise Senior Living, Apsley je druga luksuzna seniorska zajednica tima na Menhetnu, nakon njihovog prvog projekta Sunrise at East 56th koji je otvoren u decembru 2021. Apsley je zgrada od 19 spratova sa 80 stanova, u rasponu od studija (17.000 dolara mesečno) do dvosobnih jedinica (31.800 dolara mesečno). All inclusive cena uključuje naknadu za stan, personalizovanu negu, usluge i ostale pogodnosti.

Arhitektonska firma SLCE i luksuzna firma za ugostiteljski dizajn enterijera Champalimaud Design kreirali su prelepe, svetle rezidencije i zajedničke prostore koji ne bi izgledali neprikladno u hotelu sa pet zvezdica. Tim je zamislio Apsley kao „hotel“ koji će se dopasti svima onima koji su celog života živeli na Menhetnu i ne žele da putuju daleko da bi dobili kvalitetnu negu koja im je potrebna. Podjednako je idealan za one koji su još uvek nezavisni i koji sami brinu o svom blagostanju, kao i za one kojima je potrebna ozbiljnija briga. Ne samo da je vrhunski dizajn inspirisan znamenitostima Mehnetna, već program sadrži mnoge časove i radionice inspirisane kulturom susedstva.

Apsley nudi 24-časovnu negu sa opcijom za personalizovane usluge, u zavisnosti od toga šta bi pojedincu moglo zatrebati. Sadržaji su nenadmašni i uključuju spa centar, bistro za ručavanje, uređene terase, umetnički studio, pozorište, privatne trpezarije, fitnes centar i još mnogo toga.

„Nakon useljenja, stanari će dobiti Amazon uređaj poznat kao Echo Dot, koji je opremljen sa Aiva, softverom za rad u zdravstvu koji je posebno dizajniran da bez napora poveže stanare sa uslugama koje su im potrebne. Ovo im omogućava da koriste glasovnu tehnologiju za traženje dnevne vremenske prognoze, izražavanje zahteva za negu ili komunikaciju sa osobljem. Još jedan ključni atribut ove tehnologije je pružanje besprekornih mogućnosti za povezivanje sa porodicom, prijateljima i voljenima van zajednice. Pored toga, stanarima će biti ponuđeni najsavremeniji Philips Cares Blueband uređaji za nošenje koji nude funkcije praćenja aktivnosti, otkrivanja pada i funkcije „pucaj za pomoć“.

Postoji čak i opcija za ekskurzije van lokacije, a tim je takođe razvio partnerstva sa njujorškim organizacijama kao što su časovi muzike i radionice kroz Metropoliten operu i Linkoln centar i internu biblioteku koju vodi lokalni prodavac knjiga. Stanari takođe mogu da se pridruže književnim klubovima, da prisustvuju čitanjima njujorških pisaca i da uživaju u koncertima.  

"Stanari će i dalje moći da uživaju u svim svojim omiljenim lokalnim restoranima, šopingu i kulturnim ustanovama, dok dobijaju pažnju i brigu koju zaslužuju“, kaže Džon Olimpijis, viši potpredsednik i šef korporativnog razvoja. „U pogledu nege, The Apsley pruža posebnu alternativu kućnoj zdravstvenoj nezi, što je trenutni standard u Njujorku.“  

Dom za stare Apsley će zvanično biti otvoren 2023. godine.

Luxury Experience