Luksuzna vila sa garažom koja ostavlja bez daha

U poslednje vreme, život u predgrađima postao je popularniji nego ikada...

Kuće koje pružaju pristup lepom komadu zemlje u uspavanom naselju, svakako predstavljaju bolju opciju od penthausa u visokim soliterima i krcatim gradovima, kada se radi o životu nešto boljeg i mirnijeg tempa. Svako ko poželi da otkači svoj veliki grad po izboru, sada ima priliku da priušti sebi ovaj predivni dom u Konektikatu, koji se nalazi u prodaji po ceni od 15 miliona dolara i poseduje veliki broj stavki koje svim onim ljudima koji žive u urbanim sredinama.

Luksuzni dom nalazi se u Nju Kananu, nedaleko od Ferfild okruga, najpoznatijeg po svojoj bogatoj arhitektonskoj istoriji. Ova lokacija predstavljala je dom legendarne Harvard Five ekipe, grupe modernističkih dizajnera, Marsela Breuera, Landisa Goresa, Filipa Džonsona, Džona M. Džohansena i Eliota Nojesa koji su nekada živeli u Konektikatu.

Ovi ljudi su izgradili neke od najpoznatijih rezidencija tokom svoje vladavine, uključujući Glas House arhitekte Džonsona i Noyes House njegovog kolege Nojesa. Najsvežiji dom iz Nju Kanana možda ne poseduje pedigre Harvard Five grupe iza sebe, iako je prema navodima, Nojes koristio njegovo parče zemljišta za svoje projekte pre mnogo godina, ali bez ikakve sumnje deluje izvanredno u svakom pogledu.

Projekat ove kuće veoma se razlikuje od svega što možemo videti danas, jer ovo je dom površine od preko 1.672 kvadratnih metara, inspirisan stilskom evropskom arhitekturom, što je sušta suprotnost većini modernističkih jedinica koje su sastavni deo najpoznatije arhitekture Konektikata. Ulazni deo, na primer, poseduje visoki plafon, zakrivljeno elegantno stepenište i grandiozne stubove, a odmah kraj ovog glavnog dela nalazi se muzička soba, prostor namenjen velikom klaviru, koji po potrebi može biti prekomandovan u malu kancelariju, zajedno sa dnevnim boravkom u nastavku i njegovim potopljenim podnim nivoom.

Desno krilo ove luksuzne vile poseduje uglađeni trpezarijski i kuhinjski prostor - opremljen uređajima kompanije Valcucine, teretanu, spa i saunu. Dve kancelarije nalaze se na prvom spratu, zajedno sa dvospratnom bibliotekom i njenim spiralnim stepeništem koje dalje vodi do vinskog podruma ispod i primarnog spavaćeg dela iznad. U eksterijeru možemo videti spektakularno dizajnirani bazen, teniski teren, jezero i fontanu. Mogućnost ugošćavanja prijatelja i porodice tokom pandemije, ovom veličanstvenom domu ne predstavlja nikakav problem, jer dodatna jedinica od 186 m2 poseduje sasvim dovoljno prostora i svoju ličnu kuhinju.

Ipak, jednu od najpopularnijih karakteristika ovog luksuznog zdanja čini podzemna garaža, u kojoj može biti smešteno do 25 automobila, što je čini idealnom za svakog kolekcionara ili ljubitelja luksuznih ili retro modela. Iako kuća u Mičigen Roudu ne predstavlja arhitekturu svog okruženja, ona je potpuno zadivljujuća i idealna za sve bogate ljude koji odluče da napuste svoje gradske sredine i ušuškaju se u najelegatnijem maniru unutar njenih šest hektara, sa ovakvim posebnim prostorom namenjenom isključivo njihovim automobilima.