Luksuzna vila sa Ferrarijem u dnevnoj sobi

Kako bi privukao kupce, domišljati vlasnik luksuzne vile parkirao je Ferrari vredan 4,2 miliona dolara tačno usred dnevne sobe, ali ono što je posebno interesantno jeste činjenica da je kuća milion dolara jeftinija od superautomobila...

Jedan od najboljih saveta za prodaju kuće po višoj ceni je angaživanje profesionalnog fotografa koji će vešto uhvatiti njene najbolje uglove i dobre strane. Vlasnik kuće iz Velike Britanije je ovaj savet podigao na viši nivo dodajući upečatljiv objekat na slikama koji bi lako mogao da ohrabri kupce da plate višu traženu cenu. Taj objekat je Ferrari LaFerrari - jedno od najvećih automobilskih ostvarenja ovog veka. Kuća koja se prodaje nalazi se u Lutonu i izgrađena je 1869. godine. Dok vila čuva svoj viktorijanski izgled spolja, prelepa kuća kategorije II na listi zaštićenih objekata ima izrazito moderan enterijer koji je sadašnji vlasnik renovirao po visokim standardima. Ipak, vrhunac mora biti italijanski hibridni hiperautomobil koji je parkiran u onome što izgleda kao dnevna soba pored prozora od poda do plafona.

Bićete iznenađeni kada saznate da je LaFerrari zapravo više od milion dolara skuplji od kuće u kojoj je parkiran, što je bila prva stvar koju su primetili mnogi potencijalni kupci koji su bili zadivljeni gledajući slike. Tražena cena vile, koja je izgrađena na zemljištu pola hektara, iznosi 2,5 miliona funti (približno 3,2 miliona dolara). Međutim, dobro očuvan primerak LaFerrari modela može lako dostići više od 4 miliona dolara. Na sajtu za prodaju automobila AutoTrader na prodaju je tri LaFerrari automobila, svi po ceni od 4,2 miliona dolara.

Jedan komentator je napisao: "Zašto biste stavili auto u dnevnu sobu kada pokušavate da prodate kuću?" "To je Luton. Očigledno bi ga ukrali da je ostavljen napolju," odgovorio je jedan. Dok je druga osoba komentarisala: "Predlažem da ako imaju automobil od 3 miliona funti u kući od 2 miliona funti, takođe imaju još jednu kuću, ili dve."

U zvaničnom oglasu stoji: "Kuća se nalazi na parceli od oko pola hektara, uključujući garažu – idealna je za više generacija porodice ili smeštaj gostiju/osoblja, bazen za divlje plivanje i specijalizovane garaže za deset automobila." Ostale bitne osobine vile uključuju prostoriju za vino i kućni bioskop.

 

LaFerrari predstavlja vrhunac automobilskog inženjeringa i Ferrari težnje da osvoji segment hibridnih hiperautomobila. Predstavljen 2013. godine, ovaj hiperautomobil ograničene proizvodnje kombinuje snažan 6.3-litarski V12 motor sa električnim motorom, rezultirajući u zapanjujućoj ukupnoj snazi od približno 950 konjskih snaga. Limitiran na samo 499 jedinica, ostaje redak i poželjan komad automobilske majstorije među entuzijastima i kolekcionarima. Iako je imao početnu cenu od 1 milion dolara kada je lansiran, vrednost LaFerrari modela se više nego četvorostruko povećala tokom poslednje decenije.

Luxury Experience