Luksuzna vila na Azurnoj obali u kojoj je uživao čitav džet set zlatnog doba

Tokom čitavog jednog veka, ova vila bila je najbolji bar na plaži na Azurnoj obali, koji su posećivali Hemingvej i Pikaso, Čerčil i Koneri, bivši američki predsednici Hari Truman i JFK, dok je Edit Pjaf ovde održala zabavu povodom svoje veridbe.

Smeštena na peščanoj plaži na Cap d’Antibes, jednoj od najskupljih lokacija sveta, između Kana i Nice, Vila La Garoupe svoje mesto pronalazi u neverovatnom zalivu u obliku potkovice, sa pogledom koji se pruža prema tirkiznoj lepoti Mediterana i Alpima koji su okovani snegom u daljini. Tokom tridesetih godina prošlog veka, imućni Amerikanci, Džerald i Sara Marfi ovde su se zabavljali sa svojim slavnim prijateljima na baru od drvenih dasaka. Kada je dugogodišnji vlasnik, Džanin Gioti pretvorila u ekskluzivni klub na plaži tokom četrdesetih, ona je odmah postala pravi hit rivijere, koji se mora posetiti.

Potom, 1999.godine, La Garoupe vilu je kupio imućni pariski par koji ju je vodio kao ekskluzivni restoran sve do 2007.godine, kada su je transformisali u unikatnu, raskošnu vilu na plaži, koja je namenjena porodičnoj zabavi. Cena od 10.5 miliona evra reflektuje ne samo njenu čuvenu istoriju, već i unikatnu poziciju na plaži.

Tokom preobražaja iz kluba na plaži u luksuznu vilu, vlasnici su dali sve od sebe kako bi zadržali njen originalni karakter. Sa površinom placa od 750 kvadrata, vila zauzima samo 165, ali uprkos tome nudi četiri spavaće sobe i tri kupatila, sa dečijom sobom koja je smeštena u udobnom krovnom prostoru.

U izobilju, ova vila ima beskrajnih terasa i drvenih platformi za uživanje u sunčevim zracima i opuštanju. Sa jedne strane se nalazi bazen u kom se u svako doba možete rashladiti, dok se druge nalaze stepenice koje vas vode prema maloj peščanoj plaži.

Možemo slobodno reći da je jedina falinka ove vile zapravo nedostatak privatnosti – prve komšije će vam biti barovi na plaži i kafei, tako da ona nije za ljubitelje mira i tišine. Kako kažu stručnjaci, ona se vrlo lako može ponovo transformisati u klub ili restoran, dok su njeni vlasnici zadržali sve relevantne dozvole za rad sa hranom i pićima.

Takođe, možete je posmatrati kao investiciju, jer se može iznajmljivati, što njeni vlasnici sada i rade, čekajući pravog kupca koji vidi njen potencijal, naplaćujući 24.000 evra nedeljno. Već sada, bukirana je od sredine jula do kraja avgusta!