Luksuzna vila koja podseća na Internacionalnu Svemirsku Stanicu

Iako je konstruisana 1992.godine, ova vila u Malibuu deluje zaista više futuristički, nego kao nešto što potiče iz prethodnog veka…

Štaviše, najčešće je porede sa Internacionalnom Svemirskom Stanicom. Struktura od stakla i čelika nastala je kao delo slavnog arhitekte Edvarda Najlsa, poznatog po kreiranju masivnih, eklektično oblikovanih kuća upotrebom baš tih materijala. Ona možda neće biti po svačijem ukusu, ali je definitivno unikatna.

Ušuškana u planinama Santa Monike, nadomak pacifičke obale, ova vila ima neverovatni pogled na okean iz svog polukružnog dnevnog boravka. Zahvaljujući izobilju staklenih elemenata, ispunjena je prirodnom svetlošću i deluje još prostranije, dok se u ovom njenom delu nalazi i kuhinja, sa garažom na nivou ispod.

Most povezuje dnevni boravak sa ostatkom rezidencije, koji se nalazi na pet metara iznad zemlje i sačinjen je od individualnih “čaura”. Unutar privatnije sekcije nalaze se četiri spavaće sobe i četiri kupatila, dok glavna spavaća soba zauzima glavni deo i dobija maksimum uživanja u vrhunskom pogledu. Ona takođe poseduje odvojeni deo za sedenje, ugradni garderober i master kupatilo sa privatnom terasom. Na samom vrhu terase, svoje mesto pronalazi đakuzi iz kog se pruža panoramski pogled na čitav posed, okolni pejzaž i okean. U ovom krilu vile nalazi se i druga spavaća soba, fitnes studio i odvojena radna soba.

Čitava struktura smeštena je na dva hektara zemlje, a dizajnirana je tako da podnese seizmičku aktivnost i koristi alternativne vidove energije, zbog čega je opremljena solarnim panelima. Savršeno uređeno dvorište i bazen takođe su deo ove priče.

Kako piše Wall Street Journal, ovaj dom bio je u izgradnji pet godina, kako bi svaki njegov kutak bio besprekoran. Arhitekta Najls je mesecima tražio specijalni tip čelika koji mu je bio potreban za konstrukciju glavne spavaće sobe, ali se njegov trud svakako isplatio.