Luksuzna kuća Casa De Bouro očarava jedinstvenom arhitekturom

Mutant Architecture & Design osmislio je Casa De Bouro kao prostranstvo koje otelotvoruje modernu i jedinstvenu arhitekturu, obuhvatajući netaknutu prirodu i prirodnu lepotu oko sebe...

Protežući se na 450 kvadratnih metara, ovo arhitektonsko čudo smešteno je u selo Guardenha u Terasu de Bouro, u Portugaliji. Kuća dobija karakter i volumen nalazeći svoje mesto na zakrivljenoj prirodnoj padini kako bi dodatno akcentovala svoju raskoš i luksuz.

Opisana kao 'zagrljaj prirodi', ova ogromna rezidencija predstavlja se kao portret koji prikazuje čudo zanatsva, harmonične arhitekture i rasporeda. Ovaj izuzetan prostor ima odvojene dnevne i funkcionalne prostore kako biste se slobodno kretali i istovremeno uživali u privatnosti. Spokojna spoljašnjost savršena je za stapanje sa prirodom i ukrašena je minimalističkim staklenim i prugastim zlatnim metalnim elementom.

Tajanstvena spoljašnja staza vodi vas do volumena sa centralno smeštenim ulazom. Prostor je dobro organizovan na dva sprata, pri čemu se donji sprat koristi za garažu i tehničke prostorije, dok veći deo gornjeg sprata služi kao društveni i privatni prostor. Ovaj prostor takođe ima funkcionalnost i sadrži kupatilo i ostavu kako bi podržao kuhinju.

Sa svojom izgradnjom od izloženog betona i elementima od drveta rađenim tradicionalnom metodom, kuća se lako ponovo povezuje sa prirodom prihvatajući nepravilne organske strukture. Boje enterijera pažljivo su odabrane da bi se dopunila raskoš i prefinjenost ovog mesta.

I dok u kući ima puno toga što će vas zadržati, vredi istražiti eksterijer. Lični prostor sa bazenom koji se lako stapa sa okolinom privlači svoje stanovnike tako što postaje fokalna tačka sa opuštajućim auditivnim identitetom svojih vodopada.

Casa De Bouro je luksuzna kuća koja promoviše prirodan odnos između unutrašnjeg i spoljnog prostora za život. Velika staklena vrata nude panoramske poglede i sunce tokom celog dana. Kvalitetni sadržaji i najsavremeniji aparati čine Casa De Bouro nezamislivim mestom za opuštanje ili društvenim centrom.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience