La Maison Noire: mesto susreta trendova i dizajna

Više slika

Više slika

Projekat "La Maison Noire" realizacija je ambiciozne vizije tima iz Index-Design, u saradnji sa kompanijama La Firme i Bolitomino Studio…

Ova privatna rezidencija otvara vrata posetiocima, nudeći im priliku da otkriju proizvode, brendove i distributere iz Kvebeka, ali i iz celog sveta, kroz pažljivo osmišljenu prezentaciju koja ističe aktuelne i buduće trendove u rezidencijalnom i komercijalnom dizajnu. Projekat je realizovan isključivo s ciljem predstavljanja 16. izdanja "Guide 300 Design Listings to Design and Renovate" od Index Design, zajednice arhitekata i dizajnera iz Kvebeka.

Unutar zidova "La Maison Noire", posetioci će naći impresivnu kolekciju nameštaja, svetiljki, predmeta i umetničkih dela. Uključena je i umetnička instalacija Fransoe Morelija, umetnika iz Kvebeka, kreirana direktno na licu mesta. Sve ove komponente povezuje jedna glavna boja - crna.

Izbor crne boje ima za cilj pojačavanje teatralnog efekta, kombinujući snažne dizajnerske komade iz prošlosti i sadašnjosti u bogatom i umirujućem vizuelnom potpisu, koji se retko koristi u rezidencijalnim enterijerima. Nameštaj i umetnička dela se stapaju u neutralnu paletu, povremeno naglašenu belom bojom i crnim orahom.

Projekat "La Maison Noire" ne samo da predstavlja širok spektar dizajnerskih rešenja, već i naglašava važnost svestranog pristupa kada je u pitanju dizajn enterijera. On podstiče posetioce da razmisle o tome kako se prostor može transformisati koristeći različite elemente dizajna, i kako boje i teksture mogu uticati na atmosferu i doživljaj prostora.

Ovaj projekat je izuzetna prilika za sve ljubitelje dizajna, arhitekte i dizajnere da se upuste u istraživanje novih ideja, inspirišu se i otkriju kako se tradicija i inovacije mogu spojiti kako bi se stvorili jedinstveni i nezaboravni prostori.

"La Maison Noire" stoji kao svetionik inspiracije, pokazujući da dizajn nije samo o estetici, već i o stvaranju prostora koji odražavaju identitet, vrednosti i stil života onih koji ih nastanjuju. U ovoj rezidenciji, crna boja nije samo boja - ona je narativ, jedan koji pripoveda priču o hrabrosti, inovacijama i beskrajnim mogućnostima dizajna.

Luxury Experience