Kuća pored mora sa neverovatnim pogledom na zalazak sunca

Wiseman Group preuredila je enterijer kalifornijske kuće iz osamdesetih godina sa pogledom na obalu, dok je i dalje zadržala prepoznatljivu arhitekturu...

Sa jedinstvenom lokacijom koja gleda na slikovito područje zaliva u Kaliforniji, mirno utočište za porodicu i njihove pse kućne ljubimce je opsežno renovirano. Pošto je ovaj dom izgrađen 80-ih, vlasnici su smatrali da je vreme da ga ažuriraju, angažujući američku kompaniju za dizajn enterijera The Wiseman Group koja je osvežila arhitekturu i dizajn kuće.

"Klijenti nisu želeli da menjaju raspored ili vezu koju kuća ima sa okolnim pejzažom, jer je postojeća kuća bila dizajnirana tako da prati konture padine i maksimizira pogled iz svih prostora, ali je izgledala zastarelo pa su hteli da joj daju novi život tako što su je redefinisali“, kažu iz kompanije The Wiseman Group.

Držeći se mantre „ne takmičiti se sa pogledom“, tim je pažljivo odabrao paletu boja i materijale kako bi bili u skladu sa nijansama okolnog zaliva, u rasponu od toplih tonova bakra do hladnijih plavih, sivih i zelenih tonova. Da bi se pojačao osećaj okruženosti vodom, ploče od livenog stakla i poliranog kamena koje izazivaju „providan“ efekat odražavaju promenljivo talasanje svetlosti tokom dana.

Veliki napori su uloženi u izradu nameštaja po meri koji je zakrivljen tako da se neprimetno uklapa u arhitektonske obline same kuće kako bi se stvorio udoban dom za par koji je pogodan za život, dok istovremeno zadovoljava njihovu potrebu za stilizovanim prostorom za poslovne i zabavne svrhe. Nigde ovo nije očiglednije nego u zadivljujućoj dnevnoj sobi, koja je pomno dizajnirana. Ovde, prilagođena zakrivljena sofa ima specijalno dizajniranu zadnju izbočinu od livenog stakla koja okružuje sofu da odražava „vodenu prirodu prirodnog pejzaža“.

Da bi se dočarao osećaj boravka na čamcu, što je bila prvobitna namera vlasnika za ovaj dom, naručen je tepih po meri za dnevnu sobu sa motivom koji podseća na talasanje vode.

U međuvremenu, soba za degustaciju vina može se pohvaliti impresivnim vinskim izlogom koja predstavlja njihovu zavidnu kolekciju. Pored toga, prilagođena skulptura zidnog svetla obezbeđuje difuzni topli izvor svetlosti kako bi se podstakao osećaj intimnosti uz dobar napitak.

U glavnom apartmanu, tim se pobrinuo da prostor ispuni dubokim osećajem „elegantne udobnosti“ u znaku ženinog besprekornog osećaja za lični stil. Sa delovima zidova obloženim luksuznim travertinskim kamenom zajedno sa tepihom od zida do zida, u prostoru se oseća aura spokoja i luksuza.

Glavno kupatilo sadrži plutajuću kadu organskog oblika koja umetnički odražava obline staklenog zida. Jedan od originalnih elemenata dizajna koji su sačuvani je zid od staklenih blokova u okruglom tušu - genijalno ažuriran kako bi izgledao savremenije sa sivkasto belim mozaik pločicama. Ukupan efekat je spokojno, ali moderno okruženje koje čak i rutinsko svakodnevno kupanje pretvara u pravi užitak.

Direktorka dizajna Brenda Mikel sa zadovoljstvom kaže: „Najveći kompliment koji klijent može dati je da plače od radosti, što je bila reakcija kada su vlasnici videli kuću.“

Luxury Experience