Kuća u Indoneziji pretvara se u odmaralište o kom sanjamo

Arhitekte Axial Studio uspele su da svoje ime učine sinonimom za visoku estetiku i to zahvaljujući ažuriranom načinu na koji tretiraju svaki dom koji su pozvani da s vremena na vreme dizajniraju.

Nedavno su završili projekat dizajna u dalekoj Indoneziji. U pitanju je kuća za odmor koja nas navodi da sanjamo otvorenih očiju, stvarajući želju da tamo provedemo letnje odmore.  

Često je slučaj da sve indonežanske arhitektonske kreacije imaju jednu zajedničku stvar u dizajnu: hvale slow living koncept i odlikuju se prefinjenom funkcionalnošću i modernizmom kojim zrače. Isto važi i za ovu vilu, koja je izgrađena u Jogdžakarti, gradu u kome vlada mir u atmosferi.

„Ugnežden” u zelenom ambijentu, objekat dominira celim prostorom. Zahvaljujući svojoj konstrukciji, kuća izgleda vrlo moderno, dok drvene i kamene površine čine okvir većine prostora i u enterijeru i eksterijeru. Zaista je impresivno da je arhitektonski tim izabrao da napravi bazene kako spolja tako i unutar kuće, osiguravajući tako različite tačke opuštanja za sva godišnja doba u godini.

Brzim pogledom dolazimo do činjenice da kuća više liči na luksuzni hotel i da je to možda jedan od njenih glavnih vrhunaca. Što se unutrašnjosti kuće tiče, veliki prozori igraju vodeću ulogu i daju joj osavremenjen karakter, dok istovremeno stvaraju enterijer u harmoniji sa eksterijerom. U međuvremenu, ovaj dodatak čini da prostori izgledaju višedimenzionalno, dok visoke biljke stvaraju ultra prirodno okruženje, što je zaista zavidno.

Produbljujući ovaj predivan dom, impresionirani smo magičnim načinom na koji se boje međusobno kombinuju. Izuzetno neutralna i pomalo "slatka" nijansa kafe je delovala kao baza enterijera dok različiti smeliji tonovi čine razliku i svojim prisustvom stvaraju još modernije raspoloženje. Kombinacija stvorena između toplih i hladnih nijansi je zaista zadivljujuća, sa braon, sivom i crnom u glavnim ulogama.

Istovremeno, zbog minimalističkog pristupa, celu kuću karakteriše prefinjena funkcionalnost koju nudi svim članovima porodice, a da pritom nije lišena osećaja topline. Uz sve ostale elemente, predivni balkoni kuće pružaju mogućnost vlasnicima da uživaju u letnjem, opuštajućem osećaju, sa pogledom na beskrajne zelene ravnice.

Moderan dizajn čini da se kuća ističe i postaje izvor inspiracije za svakog ljubitelja arhitekture. Ništa se ne čini nepotrebnim, dok se svež vazduh snažno oseča čak i preko fotografija, što dokazuje koliko je ova kuća stilizovana i stvorena za uživanje.