Bivše sedište italijanske modne kuće Gucci može biti vaše za 66,6 miliona dolara

Privatna palata od 1400 kvadratnih metara trenutno je najskuplja nekretnina u Londonu.

Bivša centrala brenda Gucci u Londonu se upravo pojavila na tržištu za 66,6 miliona dolara ili se može iznajmiti za 48.400 dolara nedeljno. Imanje u ulici Grafton, koje se nalazi u gradskoj četvrti Mejfer, datira još iz 1769. godine i nekada je bilo dom britanskog visokog kancelara.

Palata, koja je pretrpela raskošnu restauraciju, ima osam spavaćih soba, bazen, zimski vrt, teretanu i bioskop, između ostalih pogodnosti. Enterijer je podeljen na suteren, prizemlje i četiri sprata, a raskošnu palatu je dizajnirao arhitekta ser Robert Tejlor u neoklasičnom stilu: zamislite samo visoke plafone, gruzijske kamine i mermerni bazen.

Iako je restaurirana, zaostavština vile i dalje je poznata kao i njeni bivši stanari. U jednom trenutku, to je bila poznata rezidencija Lorda Brugama, britanskog državnika iz 19. veka koji je postao Visoki kancelar 1830.

Gucci je kupio vilu 1998. godine, tri godine nakon što je američki dizajner Tom Ford imenovan za kreativnog direktora. Odluka da se sedište italijanske modne kuće premesti iz Milana u London donela je kompanija Invescorp, koja je preuzela vlasništvo nad brendom 1994. Investicioni fond je želeo da udalji brend od ubistva Mauricija Gučija od strane njegove bivše supruge 1995. godine. U pokušaju da počne iznova, londonska palata je zvanično postala novo sedište kompanije i prošla je 24-mesečno renoviranje sa završetkom izgradnje 2000. godine.

Danas, ono što je nekada bila glavna sala za sastanke, sada je trpezarija na prvom spratu kuće. Drugi i treći sprat su nekada služili kao kancelarije za PR tim brenda Gucci, IT odeljenje i ostalo osoblje, dok je četvrti sprat bio mesto izvršnog direktora.

„Bivša vila Gucci, globalno sedište brenda, najbolja je vila koja se trenutno prodaje ili iznajmljuje. Ovde su Tom Ford i Domeniko De Sole zabavljali Aleksandra Mekvina, Anu Vintur i Fransou Pinoa i gde je kancelar Lord Brugam ugostio kraljicu Viktoriju i vojvodu od Velingtona“, rekao je Geri Heršam, osnivač Beauchamp Estates, firme koja je imenovana da proda ili iznajmi luksuznu vilu.

Luxury Experience