"Kuća kitova“ poznata po impresivnoj arhitekturi može biti vaša za 3,25 miliona dolara

Ako imate viška 3,25 miliona dolara, možete postati novi vlasnik neobičnog imanja u južnoj Kaliforniji poznatog kao „Kuća kitova“.

Inspirisana španskim arhitektom Antonijem Gaudijem čiji je estetski stil pomogao da se u Barseloni uvede katalonski modernizam, kuća u obliku morskog sisara smeštena je u šumama Santa Barbare.

Aukcijska kuća Sotheby's International Realty, koja je zadužena za prodaju kuće, kaže da je razigrana rezidencija tokom godina bila omiljeno mesto mnogim umetnicima, slavnim ličnostima, piscima i muzičarima. Neobična vila, izgrađena 1978. godine ima tri spavaće sobe, tri kupatila i kuću za goste.

Kuća od 241,5 kvadratnih metara obložena je valovitom kedrovom šindrom kako bi se uklopila sa okolnom šumom, dok su ulazna vrata, naravno izrađena u obliku usta kita. Kada zavirite u ovaj neverovatan dom dočekaće vas spiralno stepenište, lift i valoviti zidovi obloženi venecijanskim malterom.

Pored toga, novom kupcu će biti na raspolaganju 270 vitraža, dok su u prizemlju dnevni boravak, trpezarija i kuhinja uklesana u zakrivljeni kameni zid. Na spratu se nalazi prostrana spavaća soba dok je na trećem spratu dodatna spavaća soba.

Trbuh „kita“ - unutrašnje dvorište - savršeno je mesto za zabavu, sa 7 metara dugačkim blistavim bazenom koji se magično uliva u „rep kita“ gde vas čeka kuća za goste.

Luxury Experience